Sparta ondanks twee strafschoppen niet langs H’veen

In de strijd om lijfsbehoud heeft sc Heerenveen een aanval van Sparta Rotterdam afgeslagen. De Friezen knokten zich op Het Kasteel naar een 1-1 gelijkspel.

Sparta en Heerenveen zijn dit seizoen niet de meest productieve teams in de Eredivisie, maar zij maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. De Friezen hadden voor rust de pech dat Thom Haye de lat raakte en de bal net niet volledig achter de doellijn stuiterde, waar Sydney van Hooijdonk na de doeltreffende rebound buitenspel stond.

Dé kans van de eerste helft kwam op naam van Sparta. Rami Kaib maakte hands in de eigen zestien en na langdurig VAR-beraad besloot scheidsrechter Allard Lindhout weifelend naar de stip te wijzen. Lennart Thy dacht Sparta op voorsprong te zetten, maar doelman Erwin Mulder redde voortreffelijk en dus stond het halverwege nog altijd 0-0.

In de tweede helft ging de bal nogmaals op de stip. Ditmaal zou Ibrahim Dresevic een overtreding hebben gemaakt volgens de arbitrage, er leek weinig aan de hand, en Vito van Crooij maakte het buitenkansje wel af: 1-0. Een domper voor Heerenveen, dat in die fase het betere van het spel had.

De benutte strafschop van Sparta werd Heerenveen niet fataal. Na een prachtige lange bal van Nick Bakker maakte Amin Sarr er koeltjes 1-1 van. De Friezen naderen met 31 punten de veilige haven, waar de Rotterdammers nog punten moeten sprokkelen om in de Eredivisie te blijven.

Scoreverloop: 1-0 (52′) Vito van Crooij (strafschop), 1-1 (67′) Amin Sarr

Wedden op Eredivisie-duels? Waag je gok via bet365!