City vernedert Chelsea bij comeback van Ziyech

Chelsea heeft zondag een pak slaag gekregen van Manchester City. Het elftal van Frank Lampard had ondanks de terugkeer van Hakim Ziyech niets in te brengen tegen Pep Guardiola en consorten: 1-3.

Ziyech zorgde in de beginfase nog wel voor het eerste gevaar van de wedstrijd, maar daarna was het City dat domineerde. Na een grote kans voor Kevin De Bruyne (voorlangs) namen de bezoekers de leiding via Ilkay Gündogan. De Duitser kreeg op randje zestien de kans om uit de draai uit te halen en doelman Édouard Mendy had vervolgens niets in te brengen: 0-1.

Nog voor rust liep City uit naar een 0-3 voorsprong. Op aangeven van De Bruyne tikte Phil Foden behendig de tweede tegen de touwen, waar Kevin De Bruyne zijn oude werkgever nóg meer pijn deed door de derde binnen te schieten. De Belgische middenvelder benutte een rebound nadat Raheem Sterling uit een snelle counteraanval hard de kruising teisterde.

Het had nóg mooier kunnen worden voor City, ware het niet dat Gündogan vlak voor rust op artistieke wijze (hakje achter het standbeen langs) net naast schoot. In de tweede helft besloot de ploeg van Guardiola een beetje gas terug te nemen, maar Chelsea wist zich niet meer in de wedstrijd te knokken. Ziyech werd na ruim een uur spelen afgelost door Callum Hudson-Odoi, die in blessuretijd de eer nog redde.

Scoreverloop: 0-1 (18′) Ilkay Gündogan, 0-2 (21′) Phil Foden, 0-3 (34′) Kevin De Bruyne, 1-3 (90′) Callum Hudson-Odoi

Is Lampard nog de juiste man voor Chelsea?