NEC verpest debuut Zoutman en gaat richting de top

NEC begint zich te nestelen in de top van Keuken Kampioen Divisie. De Nijmegenaren wonnen door een sterke start zaterdagmiddag op bezoek bij FC Dordrecht. Hiermee verpeste de ploeg het debuut van de nieuwe trainer van De Schapenkoppen, Jan Zoutman.

De bezoekers begonnen aan De Krommedijk als duidelijke favoriet. De laatste nederlaag dateert van eind september, terwijl de thuisploeg zich in de onderste regionen van de ranglijst bevindt. Met de aanstelling van Zoutman hoopt het echter op verbetering. Het duel tegen NEC begon desastreus: na zes minuten stond er al 0-2 op het scoreboard. De doelpunten werd gemaakt door Jordy Bruijn en Rangelo Janga.

Die stand bleef het bijna de gehele wedstrijd. In de blessuretijd maakte Kevin Vermeulen namens Dordrecht nog de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat om nog te hopen op een punt. NEC stijgt hierdoor van de zesde naar de vier plek op de ranglijst. Ze profiteren van het puntenverlies van NAC Breda, terwijl ook nummer drie De Graafschap in het zicht is.

Scoreverloop: (4′) Bruijn 0-1 (6′) Janga 0-2 (90+3′) Vermeulen 1-2

Denk je dat NEC goede kans op promotie maakt?