VAR zorgt voor doelpuntloze remise in Groningen bij rentree Robben

Nadat zijn comeback in de wedstrijd tegen PSV, op speelronde 1, uitliep op een deceptie met een blessure keerde Arjen Robben vandaag terug binnen de lijnen. Hij kon echter niets doen aan een bloedeloze 0-0 einduitslag tussen FC Groningen en FC Utrecht.

De ploeg van Danny Buijs wilde de uiterst knappe 1-0 zege op Ajax op de vorige matchday een passend vervolg geven, maar dat lukte dus niet echt. Er werd zelfs nog ontsnapt aan een nederlaag, want twintig minuten voor tijd scoorde de van AS Monaco overgekomen spits Moussa Sylla – zo leek het althans – de openingstreffer. Deze werd echter na een ingreep van de Video Assistant Referee afgekeurd: aangever Django Warmerdam stond namelijk buitenspel.

In de 76e minuut mocht Robben invallen voor Ramon-Pascal Lundqvist, twee minuten nadat Eljero Elia al bij Utrecht was ingevallen. De ervaren flankflitsers konden hun werkgever echter niet aan een broodnodig doelpunt helpen: 0-0 in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Welke ploeg gaat hoger eindigen dit seizoen?