Engeland brengt Belgen eerste nederlaag toe

België heeft zondagavond een eerste tik geïncasseerd in de Nations League. Op Wembley verloren de ‘Rode Duivels’ met 2-1 van Engeland.

België begon uitstekend met zes punten uit twee duels, waar Engeland een moeizame start beleefde met een zwaarbevochten zege en een remise. De Belgen maakten in de beginfase de favorietenrol waar en namen ook de leiding in Londen. Na een overtreding van Eric Dier op Romelu Lukaku maakte het slachtoffer de 0-1 vanaf de stip.

België kreeg de kansen om verder uit te lopen, maar vlak voor rust maakte Engeland gelijk. Ditmaal maakte Thomas Meunier een overtreding vanuit een hoekschop en daardoor mocht ook de thuisploeg aanleggen vanaf elf meter. Marcus Rashford faalde net als Lukaku niet: 1-1.

Engeland nam zelfs de leiding in de tweede helft. Mason Mount zag zijn schot van richting veranderen en achter doelman Simon Mignolet ploffen. Dat was voor de Belgen aanleiding om een offensief op te starten, maar gescoord werd er niet meer. De Britten staan daardoor nu aan kop in Groep 2 van Divisie A.

Scoreverloop: 0-1 (16′) Romelu Lukaku (strafschop), 1-1 (39′) Marcus Rashford (strafschop), 2-1 (65′) Mason Mount