Zege Antwerp heeft Nederlands tintje

Antwerp FC is dichtbij het bereiken van de poulefase van de Champions League. De ploeg van Mark van Bommel kreeg het dinsdagavond voor elkaar om AEK Athene nipt te verslaan.

Voorsprong Antwerp door Janssen

De Belgische kampioen kwam met Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Toby Alderweireld in het basisteam uitstekend uit de startblokken. Waar de eerste kansen voor de thuisploeg waren, kwam het binnen een mum van tijd op een voorsprong te staan. Vincent Janssen was de doelpuntenmaker.

De voormalig Oranje-international, die met Antwerp uitstekend aan het seizoen is begonnen, slaagde erin om aan de rechterkant van het veld ruimte te creëren. Nadat hij de bal kreeg, maakte hij eenvoudig met zijn linkerbeen af: 1-0. In de eerste helft kregen de Belgen nog wel meer kansen, maar bleef de nipte voorsprong op het scorebord staan.

Rode kaart Bataille

Snel na de theepauze leek de wedstrijd op zijn kop te staan. Jelle Bataille greep namelijk stevig in en haalde Mijat Gacinovic onderuit, waarna de arbitrage hem resoluut een rode kaart toonde. Het zorgde ervoor dat Antwerp driekwartier met een man minder moest spelen en de Grieken op zoek konden gaan naar de gelijkmaker.

Opvallend genoeg hield Antwerp het overwicht en slaagde AEK Athene er amper in om tot grote kansen te komen. Uitsluitend in de laatste minuut moest Jean Butez in actie komen om zijn team op de been te houden. Door de 1-0 zege staat Antwerp er goed voor en kan het voor het eerst sinds 66 jaar het hoofdtoernooi bereiken.

Is Antwerp FC goed genoeg voor de Champions League?