Noorwegen op rand van uitschakeling, Filipijnen verrast Nieuw-Zeeland

Het WK dreigt voor Noorwegen op een enorme teleurstelling uit te lopen. Na de nederlaag tegen gastland Nieuw-Zeeland kwamen de Noorse vrouwen dinsdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Zwitserland. Daardoor heeft Noorwegen het niet meer in eigen hand en dreigt er uitschakeling.

Sterspeelster Noorwegen valt uit

Voor Noorwegen begon de wedstrijd al dramatisch met het uitvallen van sterspeelster Ada Hegerberg. De 28-jarige spits raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan haar lies. Haar vervangster Román Haug slaagde er vervolgens niet in om de Zwitserse doelvrouwe Gaëlle Thalmann te passeren. Gezien Zwitserland ook niet wist te scoren, eindigde het treffen in 0-0. Voor Zwitserland was dat resultaat prima, dat met vier punten uit twee wedstrijden de leiding heeft in groep A.

In diezelfde groep verraste de Filipijnen Nieuw-Zeeland. Het gastland was gestart met een knappe overwinning op Noorwegen, maar liet zich in het tweede groepsduel verrassen door de Filipijnen. Sarina Bolden maakte voor rust de winnende treffer en bezorgde Filipijnen daarmee de eerste overwinning ooit op een WK.

In groep H kende Colombia een goede start met een 2-0 overwinning tegen Zuid-Korea. De Colombianen beslisten voor rust al het duel. Usme Pineda schoot na een half uur raak vanaf de penaltystip. Tien minuten later verdubbelde Caicedo Alegria de marge. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor Colombia de eerste drie punten pakte. In diezelfde poule won Duitsland eerder al met 6-0 van Marokko.

29+
Johan Derksen over volkszanger Wesley Sneijder: ‘Wordt in de voetballerij niet meer serieus genomen’
42+
FC Emmen en FC Dordrecht houden play-offs spannend na doelpuntrijke eerste wedstrijd