Voorbeschouwing: Engeland en Frankrijk willen hun perfecte score behouden

Foto: Voorbeschouwing: Engeland en Frankrijk willen hun perfecte score behouden

Terwijl de finaleronde van de Nations League wordt afgewerkt zijn andere landen druk met de kwalificatiereeks voor het EK 2024. Zo ook Engeland en Frankrijk, die allebei tot nu toe alle wedstrijden wonnen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Engeland – Noord-Macedonië en Frankrijk – Griekenland.

Engeland – Noord-Macedonië

Op Old Trafford hoopt vooral Trent Alexander-Arnold dat hij zijn vorm van de laatste interland nog steeds heeft. De rechtsback van weleer speelde nu als aanvallende middenvelder, met rugnummer 10. Hij zette de aanval op voor de eerste goal tegen Malta en verdubbelde daarna zelf de voorsprong. Door goals van Harry Kane en Callum Wilson werd het uiteindelijk 0-4. In maart werd ook al van Italië (1-2) en Oekraïne (2-0) gewonnen.

Voor Noord-Macedonië zou het schitterend zijn zich weer voor het EK te kwalificeren, nadat het land twee jaar geleden voor het eerst op een eindtoernooi te zien was. De start was prima, met een 2-1-zege op Malta, maar daarna werd in eigen huis met 2-3 verloren van Oekraïne. En dat was vooral een teleurstelling omdat de Macedoniërs bij rust nog op een 2-0-voorsprong stonden. Het vertrouwen zal zodoende een knauw hebben gekregen.

Bukayo Saka werd in de rust gewisseld door bondscoach Gareth Southgate, maar dat was alleen uit voorzorg zei hij na de wedstrijd. Phil Foden hoopt op een basisplek, net als City-teamgenoten Kyle Walker, John Stones, Kalvin Phillips en Jack Grealish, die allen negentig minuten op de bank zaten. Bij tegenstander Noord-Macedonië is Visar Musliu geschorst na zijn rode kaart tegen Oekraïne. De kans is groot dat Darko Velkovski hem vervangt in de basisopstelling.

Onze voorspelling

Engeland won tot nu toe drie keer en kreeg pas één tegengoal, terwijl op het WK ook al drie keer de nul werd gehouden. Dat lijkt ook tegen Noord-Macedonië een aannemelijk scenario. Daarom is onze voorspelling ‘Engeland wint en houdt de nul’. Dit heeft een odd van 1.57 bij Bet365.

Engeland wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Frankrijk – Griekenland

De pijlen zijn inmiddels volledig gericht op het EK en dat moet een net iets groter succes worden dan de tweede plek die Frankrijk behaalde op het afgelopen wereldkampioenschap. Didier Deschamps heeft in ieder geval een prima start aan de kwalificatiereeks achter de rug. Afgelopen vrijdag was de 0-3 bij Gibraltar misschien niet de monsterzege waar men op gehoopt had, maar na de zeges op Nederland (4-0) en Ierland (0-1) wel de derde keer in drie duels dat de nul gehouden werd.

Griekenland weet dat het een lastige kwalificatiereeks gaat worden, in een poule met Frankrijk en Nederland. De Grieken hopen op een misstap van een van die twee en dan moet ook met Ierland afgerekend worden. Tot nu toe is het dan ook extra lekker dat van Gibraltar (0-3) en Ierland (2-1) gewonnen is. Anastasios Bakasetas was met een goal en een assist de grote man aan Griekse zijde. De Grieken moeten wel beter gaan presteren in uitwedstrijden, want de zege op Gibraltar was de eerste na drie niet gewonnen uitduels op een rij.

Brice Samba mocht zijn debuut maken onder de Franse lat door een blessure van Mike Maignan en het is onduidelijk of hij nu kan terugkeren. Ferland Mendy en Adrien Rabiot zijn geblesseerd, terwijl Wesley Fofana hoopt nu zijn tweede interland te gaan spelen. Bij Griekenland werd Petros Mantalos met een blessure gewisseld, dus hij lijkt niet te kunnen spelen. Ook Andreas Bouchalakis en Dimitris Giannoulis zijn geblesseerd. Manolis Siopis mag door de afwezigen hopen op een basisplaats.

Onze voorspelling

Het moge duidelijk zijn dat het thuisland de grote favoriet is voor deze wedstrijd. Kwalitatief is er een groot verschil tussen deze landen, maar Frankrijk is ook nog eens prima in vorm. De zege kan wel eens wat hoger gaan uitvallen door deze verschillen. Tip: wedden op ‘Frankrijk wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij Bet365.

Frankrijk wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:19
0+
‘Gelijk pijnlijk nieuws voor Slot vanuit Liverpool’
14:04
9+
Etienne Vaessen gaat met andere achternaam op shirt keepen
13:50
959+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Jahanbakhsh basis
13:35
73+
Kroes bevestigt ‘nee’ van gedroomde Ajax-trainer
13:20
57+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van ‘t Schip wijzigt eenmaal
13:02
82+
Özcan Akyol heeft ‘wederzijdse teringhekel’ aan VI-tafelgast
12:47
27+
Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”
12:33
116+
Kroes: “Ik zou hem heel graag terug willen hebben bij Ajax”
12:17
441+
Derksen haalt in VI uit naar bargast: ‘Jij verdient tonnen’
12:00
83+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
53+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
82+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
421+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
59+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
179+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
39+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
86+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
150+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
150+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie