‘Hasselbaink treedt toe tot staf Engelse nationale ploeg’

Foto: ‘Hasselbaink treedt toe tot staf Engelse nationale ploeg’

Jimmy Floyd Hasselbaink krijgt mogelijk een plek in de technische staf van de Engelse nationale ploeg. De Nederlandse trainer kan daar de rechterhand van bondscoach Gareth Southgate worden.

Hasselbaink bijna akkoord met FA

De FA is bezig aan een zoektocht voor een vervanger van Chris Powell, wiens contract afliep na het WK in Qatar. De Engelse voetbalbond kwam volgens Sky Sports uit bij Hasselbaink, die na zijn vertrek afgelopen september als hoofdtrainer van Burton Albion zonder club zit. Daar kwam een einde aan zijn tweede periode bij de club, eerder had hij in Engeland Queens Park Rangers en Northampton Town onder zijn hoede. Hasselbaink begon zijn trainersloopbaan in 2013 bij Royal Antwerp, maar dat werd geen succes.

Naar verluidt kwam de FA uit bij Hasselbaink, meteen nadat Powell aangaf zich te willen focussen op de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. Hij is daar de eindverantwoordelijke. Powell was er tijdens de laatste twee eindtoernooien van The Three Lions bij. Op het WK ging de ploeg in de kwartfinales onderuit tegen Frankrijk. Een jaar eerder verloor het de EK-finale op Wembley van Italië.

Diversiteit

De onderhandelingen tussen Hasselbaink en de voetbalbond zouden al in een vergevorderd stadium zijn. Zo moet er alleen nog wat papierwerk in orde worden gemaakt. De aanstelling van de oud-spits van onder meer Chelsea en Atlético Madrid kan niet los worden gezien van de belofte van de FA om meer diversiteit in het voetbal te etaleren. Meer donkere trainers krijgen nu de kans. Recent zijn Ashley Cole, Michael Johnson en Joleon Lescott in verschillende functies met de FA in zee gegaan.

Wint Engeland het EK in 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mooie job voor Hasselbaink?

  • Zo echt wel!
  • Liever ergens hoofdtrainer
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie