‘Uitsupportersverbod dreigt na nieuw drama’

Foto: ‘Uitsupportersverbod dreigt na nieuw drama’

Dit seizoen is het nu al weer veel te vaak misgegaan betreft misdragende ‘supporters’ op de tribunes bij Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden. Gisteravond was het wederom raak, bij Willem II – FC Den Bosch.

De gasten wonnen razend knap met 1-2, maar na afloop viel er weinig te vieren doordat meegereisde fans zich vreselijk lieten gaan in het stadion. “Het moment om geen supporters meer mee te nemen naar uitwedstrijden komt steeds dichterbij”, reageert een woedende veiligheidsmanager Willem Heeren in het Brabants Dagblad.

Al vóór de aftrap driegde escalatie door vernielingen en vuurtjes stoken in het uitvak. “Naarmate de aftrap dichterbij komt wordt het erger. Er wordt vuurwerk op het veld gegooid en sommige FC Den Bosch-fans proberen door de hekken te breken. Ook de Willem II-aanhang laat zich niet onbetuigd. Vuurwerk buiten het stadion en fakkels op het veld net voordat de eerste bal rolt”, schrijft het BD.

‘Verbod op uitfans’

Volle bekers bier raakten spelers, knalvuurwerk belandde weer op het veld en in minuut 71 legt arbiter Perez het duel stil. Bijna een kwartier later, nadat de ME het uitvak heeft ontruimd, wordt de wedstrijd hervat. Ondanks de uiteindelijke zege was technisch manager Jan Gösgens van FC Den Bosch in een bedroefde stemming. “Dit moeten we niet meer willen. En het gaat niet alleen bij ons mis. Het gebeurt bij heel veel andere clubs. We moeten gewoon stoppen met uitpubliek.”

Veiligheidsmanager Heeren sluit zich er bij aan: “Dat advies heb ik ook al meermaals aan de KNVB gegeven. Maar die wilde er nog niet aan. Toch denk ik niet dat een besluit daarover nog heel lang op zich zal laten wachten.” In de Eredivisie ging het dit seizoen al onder meer bij FC Utrecht en Vitesse helemaal mis.

TIP: Verdien 251 keer je inleg als Willem II prompt de KNVB Beker wint!

Verbod op uitfans

  • Doen
  • Niet doen
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie