Mathias Kjølø

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Mathias Kjølø

Matias Kjølø is een Noorse middenvelder. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van PSV naar competitiegenoot FC Twente.

  • Kjølø speelt momenteel voor FC Twente
  • De middenvelder kwam eerder uit voor PSV
  • Bij Jong PSV debuteerde hij als profvoetballer
  • Kjølø is een voormalig Noors jeugdinternational

Clubcarrière

Mathias Ullereng Kjølø werd op 27 juni 2001 geboren in de Noorse hoofdstad Oslo. Hij zette de eerste voetstappen op het voetbalveld bij Kjelsas IL, waar de rechtspoot werd ontdekt door Valerenga IF. De defensieve middenvelder maakte in de zomer van 2017 de overstap naar PSV, dat hem na een huurperiode permanent besloot in te lijven.

Debuut voor PSV

Kjølø debuteerde op 13 januari 2020 in het betaald voetbal. Met Jong PSV kwam de Noorse middenvelder negentig minuten in actie tegen Jong Ajax (0-0). Zijn eerste doelpunt op Eerste Divisie-niveau volgde op 16 oktober van datzelfde jaar tegen FC Volendam, dat op De Herdgang met 5-1 over de knie ging. In totaal speelde Kjølø 75 officiële wedstrijden voor de Eindhovense beloftenploeg (vijf doelpunten).

Voor de hoofdmacht van PSV speelde Kjølø maar één wedstrijd. Op 8 november 2020 maakte hij zijn Eredivisie-debuut in de thuiswedstrijd tegen Willem II (3-0 overwinning). Trainer Roger Schmidt gunde de Noor na 88 minuten een invalbeurt door Ibrahim Sangaré naar de kant te halen.

Tijdens een training van FC Twente (Pro Shots)

Overstap naar FC Twente

Bij PSV maakte Kjølø weinig aanspraak op meer. Om die reden besloot de middenvelder in de zomer van 2022 over te stappen naar FC Twente, waar hij debuteerde in de voorronde Conference League-wedstrijd tegen FK Cukaricki (1-3 overwinning). De Noor veroverde in zijn eerste seizoen in Enschede geen vaste basisplaats, maar kwam nochtans tot 28 gespeelde wedstrijden in alle competities. FC Twente won in 2023 de play-offs om Europees voetbal door Sparta Rotterdam in de finale te verslaan.

Kjølø wist in het seizoen 2023-2024 door te dwingen tot de basisploeg van FC Twente.


Interlandcarrière

Kjølø is een voormalig jeugdinternational van Noorwegen. In 2021 debuteerde hij in de hoogste jeugdploeg (Onder-21).

Laatste update: 11 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie