Lyon gaat vol voor Memphis: “Heeft zich hier ontwikkeld tot een échte leider”

Foto: Lyon gaat vol voor Memphis: “Heeft zich hier ontwikkeld tot een échte leider”

Olympique Lyon gaat er alles aan doen om het contract van Memphis Depay deze zomer te verlengen. Volgens sportief directeur Juninho Pernambucano kan een mogelijke glansrol tegen Juventus daarbij helpen.

Het verhaal is bekend: Memphis heeft nog één jaar contract bij de Franse club en moet binnenkort beslissen om zijn contract te verlengen of voor een nieuwe uitdaging te kiezen. Lyon wil voorkomen dat de aanvaller volgend jaar transfervrij vertrekt. “Ik hoop dat we eruit gaan komen”, aldus de Braziliaanse middenvelder van weleer, die buitengewoon lovend was over Memphis. “Hij heeft het hier altijd naar zijn zin gehad en is zelfs aanvoerder geworden. Memphis heeft zich ontwikkeld tot een échte leider.” 

Lyon voelde daarom het gemis van de geblesseerde Memphis ook flink na zijn zware blessure. “Het is altijd zwaar als je een van de sterren moet missen. Dat is helemaal een uitdaging als het zo vlak voor het einde van zijn contract gebeurt’, zo doelde Juninho op de tot de zomer van 2021 lopende verbintenis. Lyon staat daardoor voor de keuze: of verlengen of verkopen nu het nog kan. ‘We hopen dat hij wil blijven. De gesprekken lopen.” 

Doordat er een streep door het seizoen ging, dreigt Lyon naast Europees voetbal te gaan grijpen. Alleen als de finale om de Coupe de la Ligue tegen PSG nog wordt ingepland of de Champions League wordt gewonnen is er een uitweg voor de nummer zeven van de Ligue 1. In de achtste finale van het miljoenenbal won Lyon het heenduel met Juventus met 1-0.

Juninho hoopt Memphis in de return, die ergens in augustus ingepland zal worden, aan het werk te zien. “Natuurlijk moet iedere speler na zo’n blessure zijn ritme vinden, maar met zijn talent en drive kan hij ons altijd helpen. Ik denk dat hij er klaar voor zal zijn. Het winnen van dergelijke wedstrijden overtuigt hem misschien wel om te blijven. Dan gelooft hij nog sterker in ons project.”

Wat gaat Memphis doen?

  • Verlengen
  • Vertrekken
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie