Geen Nederlandse basisklanten bij Bayern München – Eintracht Frankfurt

De halve finale van de DFB Pokal woensdagavond tussen Bayern München en Eintracht Frankfurt start zonder Nederlanders aan de aftrap. Bij Der Rekordmeister zit de jonge spits Joshua Zirkzee op de bank, terwijl bij de uitploeg Bas Dost en Jonathan de Guzman reserveklanten zijn.

Bayern-trainer Hansi Flick stelt alle grote namen op en dus is het logisch dat Robert Lewandowski in de punt van de aanval de voorkeur geniet boven Zirkzee. Laatstgenoemde mag komend weekend tegen Borussia Mönchengladbach meer hoop koesteren: dan is de Poolse goalgetter namelijk geschorst.

Dost pendelt bij Eintracht tussen basis en bank. Afgelopen Bundesliga-speelronde tegen FSV Mainz 05 (0-2 nederlaag) begon de aanvaller nog in de basis, maar werd hij in de rust naar de kant gehaald. Voor De Guzman is al langer een reserverol weggelegd, al sprokkelt hij de laatste wedstrijden nog wel regelmatig wat minuten als invaller.

De ploeg uit Frankfurt zal overigens speciale shirts dragen met #blacklivesmatter erop. Dit in strijd tegen racisme. In het duel in Allianz Arena wordt er gestreden om een finaleplaats van de beker, waarin Bayer Leverkusen de tegenstander zal zijn.