Van Basten: ‘Onnavolgbare coronablunder van de KNVB’

Foto: Van Basten: ‘Onnavolgbare coronablunder van de KNVB’

Marco van Basten vindt dat de KNVB de stopzetting van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie helemaal verpest heeft. De voetballegende stelt in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad dat de competities nietig verklaard hadden moeten worden.

De oud-speler van AC Milan en Ajax legt uit: “De competitie is niet afgemaakt, onvoltooid. Terecht lijkt me, er is sprake van overmacht, en het bedwingen van de coronacrisis is nu een stuk belangrijker. Maar de enige zuivere manier is dan om de competitie nietig te verklaren, net als bij de amateurs. Hartstikke jammer, maar het is zoals het is: de standen schrappen, helaas, de competitie is niet gespeeld. In mijn ogen was er geen andere optie. Hoe lullig dat ook kan zijn voor sommige clubs.”

Maar dan was PSV, en niet AZ, naar de voorronde van de Champions League gegaan… “Elke oplossing leidt tot heibel, dat wist je van tevoren. Maar dit, schrappen wegens overmacht, is toch het meest zuiver? Hoe kun je nu voorspellen hoe een competitie gaat aflopen, nota bene als clubs niet eens een gelijk aantal wedstrijden hebben gespeeld? Dat Utrecht een wedstrijd minder had gespeeld dan Willem II, met een beter doelsaldo, maar tóch zijn ticket verliest: dat is toch niet uit te leggen? Als je de stand had geschrapt, was alles in elk geval duidelijk geweest.”

Dit was eigenlijk óók het plan van KNVB-directeur Eric Gudde, met uitzondering van de plekken bovenin: “Dat vind ik echt ongelooflijk, onnavolgbaar. Ik zie ook wel welk spel daarachter zit: de KNVB laat zich echt gewoon ringeloren door de UEFA. De Europese voetbalbond heeft zich op een heel ongepaste manier heel dwingend opgesteld richting de nationale bonden, aangezien de UEFA aan de leiband ligt van de rijke Europese clubs. Het draait om geld, geld, geld.”

Ben jij het met Van Basten eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
619+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie