Faber benadrukt importantie bekertoernooi, Lammers keert terug in selectie

Foto: Faber benadrukt importantie bekertoernooi, Lammers keert terug in selectie

Door de matige prestaties in de competitie en de uitschakeling in Europa, is het bekertoernooi de laatste kans op succes dit seizoen voor PSV. De Eindhovenaren nemen het donderdagavond in de achtste finales op tegen NAC Breda. Sam Lammers is hersteld van zijn blessure en keert terug in de wedstrijdselectie. 

Interim-trainer Ernest Faber benadrukt dat het vooral belangrijk is dat de gemaakte afspraken nagekomen worden op het veld. “Het is ook niet groter dan dingen gewoon doen. Iedereen weet wat hij moet doen”, sprak de coach woensdag in aanloop naar de wedstrijd.

“Doe je het wel, dan heb je succes. Doe je het niet, dan worden de pijlen op je gericht”, weet de trainer. Faber liet er geen misverstand over bestaan dat PSV het bekertoernooi serieus neemt. Donderdag zal hij tegen NAC voor een sterke opstelling kiezen. “We zien dit als een belangrijk toernooi en een belangrijke prijs.” 

“We zoeken naar een winnend elftal dat een ronde verder komt. Er komt talent aan en er komen jongens terug van blessures. Maar het gaat om resultaat, dat is het enige waar we nu behoefte aan hebben”, aldus Faber

Lammers
Sam Lammers is inzetbaar tegen NAC, de huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. De spits stond maanden aan de kant met een blessure en speelde daardoor dit seizoen nog geen minuut, maar maakt deel uit van de wedstrijdselectie voor het duel in Breda.

Of er deze transferperiode nog iets staat te gebeuren in Eindhoven, kon Faber nog niet zeggen. “Je moet in principe bij John zijn”, zei hij, verwijzend naar technisch manager John de Jong. “Het is zijn expertise. Voor mij is iedere versterking welkom, dat is voor elke trainer zo.” 

Hoe de eventuele komst van Ricardo Rodríguez vordert, kon Faber niet zeggen. PSV heeft al langer belangstelling voor de verdediger, maar ondervindt concurrentie van Fenerbahçe. De Turken mogen echter geen spelers aantrekken, hetgeen de kansen voor PSV heeft doen groeien. Op basis van Fabers uitspraken lijkt er nog weinig progressie te zijn in de transfer.

Is het seizoen van PSV gered als ze de beker winnen?

  • Ja, toch een prijs gepakt dan
  • Nee, zeker niet
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie