“Er is een plekje vrijgekomen en dan was dit het moment”

Foto: “Er is een plekje vrijgekomen en dan was dit het moment”

Het zit er dik in dat Ryan Gravenberch een veel belangrijkere rol gaat spelen bij Ajax in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. De middenvelder heeft zijn gezicht namelijk wel laten zien op het trainingskamp van de Amsterdammers in Qatar.

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt de middenvelder: “Het was een heel belangrijk trainingskamp voor mij. Er is een plekje vrijgekomen en dan was dit het moment. Dagelijks kreeg ik kansen om mezelf te laten zien.”

Gravenberch zegt aan zijn instelling te hebben geschaafd: “In mijn ontwikkeling is het nu belangrijk om betrouwbaar te worden. Dus niet mijn mannetje even laten lopen of kopduels half aan gaan. Ik denk dat ik daarin wel ben gegroeid. Het is focus, maar ook gewoon het besef dat ik mannelijk moet zijn. Eerst ging ik duels nog wel eens met een voetje half aan, nu zet ik vaker mijn poot erin.”

Velen achten hem nu rijp voor een basisplek: “Maar zo voel ik me niet. Wel ben ik op de goede weg. Dat merk je als speler wel op de trainingen, als de groep wordt verdeeld. Maar ik moet hard mijn best doen, laten zien wat ik kan en zo speelminuten verdienen. Er zijn ook nog genoeg verbeterpunten. In de duels, aan de bal. Daar ben ik dagelijks mee bezig. Maar ik niet alleen, ook de trainer en de jongens om me heen. Zoals Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Quincy Promes. Die pushen me constant en dat is alleen maar goed. Ze willen het beste in me naar boven halen.”

Wordt dit een topper?

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie