Engelse kranten gaan helemaal los over Ajax: ‘Bizar’

Foto: Engelse kranten gaan helemaal los over Ajax: ‘Bizar’

Ajax speelde gisteren een regelrecht bizarre wedstrijd tegen Chelsea in de Champions League. De Amsterdammers kwamen met 1-4 voor, maar na twee rode kaarten zetten de Londenaren een inhaalrace in met een 4-4 einduitslag als gevolg. In Engeland gaan de kranten helemaal los.

The Guardian schrijft bijvoorbeeld: “Succes, als je probeert de zoveelste wilde Champions League-avond te begrijpen. Met 55 minuten op de klok stond Chelsea, verscheurd door de briljante creatieve geest van Hakim Ziyech, oog in oog met een vernedering.” De BBC vult aan: “De ploeg werd uit elkaar getrokken door Ajax’ slinkse aanpak, arbeid en dodelijke aanvoer vanaf de zijkant, die de sleutel was tot hun eerste drie goals. Maar het Chelsea dat zich vormt onder Frank Lampard speelt in ieder geval met hart en ziel. Dat was te zien in de laatste dertig minuten waarin Ajax wankelde, waaruit Chelsea voordeel sloeg.”

De omroep vervolgt: “Uiteindelijk moest Chelsea de eer delen – iets dat ze blind hadden geaccepteerd na 55 minuten, maar waar ze uiteindelijk misschien een beetje teleurgesteld over waren. Dit was een weergaloos spektakel waarin beide teams een beloning hadden verdiend.” Ajax maakte indruk op het medium: “De slotfase toont aan dat dit team geschapen is en gecoacht wordt naar de geweldige tradities van de club. Ze schudden het feit dat ze met negen man stonden van zich af en drukten zelfs naar voren in de zoektocht naar de winnende goal. Ajax heeft de koppositie verloren en zal het verlies van de twee spelers onrechtvaardig vinden, maar ze verdienen alle complimenten voor de amusementswaarde en hun puristische benadering van het spel.”

‘Alle beslissingen van de VAR waren terecht’


The Telegraph laat eenzelfde soort geluid horen: “In veel opzichten is Ajax wat Chelsea zou willen zijn: een zelfverzekerd elftal met vloeiend spel, dat de tegenstander vastzet en onder ze uitspeelt. Ze hebben twee Marokkanen, twee Argentijnen, een Braziliaan, een Kameroener en een Serviër in de basis, evenals Nederlanders; ze zijn allen onmiskenbaar geschoold in dezelfde speelstijl. Ze hebben hun twee beste spelers verloren in de zomer en toch is het lef van het team van vorig seizoen gebleven met een aantal wonderlijke spelers die, zo neem je aan, ook ooit zullen vertrekken.”

De krant looft het optreden van de arbitrage… “Het stadion was vol van ongeloof tijdens de acht goals, de twee rode kaarten die de VAR opdiende, de twee penalty’s en de afgekeurde, winnende goal. Het beste dat je over de VAR kan zeggen is dat alle beslissingen correct waren en dat zal voldoende voor de meesten zijn, maar deze wedstrijd live zien was een oefening in de bewijsstukken op de best mogelijke manier verzamelen.”

Waren alle beslissingen van de arbitrage terecht?

  • Ja
  • Nee
7641+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie