De 10 best geslaagde Eredivisie-spelers die transfervrij waren

Soccernews

De financiële middelen van de Eredivisie-clubs zijn niet meer zo rijkelijk als jaren geleden, waardoor er creatief gehandeld moet worden. Zo kijken clubs graag naar transfervrije spelers. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien spelers op een rijtje die deze zomer een uitstekende keuze hebben gemaakt.

[b]10. Stijn Spierings[/b]
De jeugdopleiding van AZ is vaak geroemd. Er zijn verschillende voorbeelden van spelers die zijn doorgestroomd naar de A-selectie in Alkmaar, waar anderen een omweg nodig hebben. Spierings koos voor die laatste route en stapte over naar Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel komt de middenvelder helemaal tot bloei.

[img]//uploads/stijn-spierings(sparta-rotterdam)(15-08-2016).jpg[/img]

[b]9. Samuel Armenteros[/b]
Heracles Almelo betaalde deze zomer een recordbedrag voor Vincent Vermeij, maar de fysiek sterke spits heeft (nog) geen basisplaats behaald. Centraal voorin geeft coach John Stegeman de voorkeur aan de teruggekeerde Armenteros. Met vier goals in acht duels, waaronder de gelijkmaker tegen rivaal FC Twente, is de spits behoorlijk waardevol.

[img]//uploads/samuel-armenteros(heracles-almelo)(18-09-2016)(1).jpg[/img]

[b]8. Rens van Eijden[/b]
AZ heeft na de traditionele topdrie de minste tegendoelpunten geslikt dit seizoen. We kunnen dan kijken naar aanvoerder Ron Vlaar en uitblinker Ridgeciano Haps, maar wat te denken van Van Eijden? De oud-NEC’er heeft zich geruisloos in de basis geknokt en weet zich prima staande te houden in Alkmaar.

[img]//uploads/rens-van-eijden(az)(04-08-2016).jpg[/img]

[b]7. Dario Dumic[/b]
NEC trok deze zomer een blik aan nieuwe spelers open. Ook Dumic werd aangetrokken door de Nijmeegse club, nadat hij vorig seizoen al op huurbasis was ondergebracht in De Goffert. Achterin staat de Bosniër zijn mannetje en aanvallend blijkt hij ook een meerwaarde met twee goals en twee assists.

[img]//uploads/dario-dumic(nec)(21-08-2016).jpg[/img]

[b]6. Reza Ghoochannejhad[/b]
Ooit stond Ghoochannejhad bekend als een talentvolle spits van sc Heerenveen. Doorbreken deed de Iraniër niet in Friesland, waarna hij verschillende clubs in binnen- en buitenland aandeed. Deze zomer keerde de aanvaller terug op het oude nest en met succes ditmaal. Vijf goals en twee assists staan er al op zijn lijstje.

[img]//uploads/reza-ghoochannejhad(sc-heerenveen)(31-10-2016).jpg[/img]

[b]5. Mateusz Klich[/b]
FC Twente werd deze zomer getipt als een serieuze degradatiekandidaat gezien het gebrek aan financiële middelen en het vertrek van meerdere steunpilaren, zoals Hakim Ziyech. Het tegendeel is ondanks een beroerde start waar. De huurlingen Enes Ünal en Bersant Celina vallen het meest op, maar vergeet ook de inbreng van Klich niet.

[img]//uploads/mateusz-klich(fc-twente)(17-09-2016).jpg[/img]

[b]4. Craig Goodwin[/b]
Sparta Rotterdam is uitgegroeid tot een van de revelaties van dit seizoen. De promovendus staat verrassend in het linkerrijtje en combineert dat succes met aantrekkelijk voetbal. Goodwin, een linksbuiten uit Australië, maakt een uitstekende indruk met vooralsnog drie doelpunten en vier assists.

[img]//uploads/craig-goodwin(sparta-rotterdam)(15-08-2016).jpg[/img]

[b]3. Fran Sol[/b]
Willem II ontsnapte vorig seizoen ternauwernood aan degradatie. De Tilburgers hadden vooral moeite met scoren en dus besloot de technische leiding een nieuwe spits op te halen. Er werd gekozen voor de Spanjaard Sol, die met vijf goals uit tien duels prima is begonnen aan zijn Nederlandse avontuur.

[img]//uploads/fran-sol(willem-ii)(22-08-2016).jpg[/img]

[b]2. Stijn Schaars[/b]
Schaars was een gewaardeerde selectiespeler bij PSV, maar wilde wekelijks spelen en koos daarom voor sc Heerenveen als nieuwe bestemming. Veel beter had zijn keuze niet uit kunnen pakken. De middenvelder werd direct tot aanvoerder benoemd, leidde het elftal naar plek vier en ontving een invitatie voor Oranje.

[img]//uploads/stijn-schaars(sc-heerenveen)(25-09-2016).jpg[/img]

[b]1. Brad Jones[/b]
Jones arriveerde bijna een jaar geleden in Nijmegen, waar hij het seizoen afmaakte onder de lat van NEC. De Australiër presteerde prima en verdiende daarmee een overgang naar Feyenoord. Met slechts zes tegendoelpunten maakt Jones een goed seizoen door en hij hield ook de nul in het Europa League-duel met Manchester United.

[img]//uploads/brad-jones(feyenoord)(07-08-2016).jpg[/img]

Wie is het beste voorbeeld?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie