SN-elftal van de week: Vitesse heeft vorm te pakken, talenten staan op

Soccernews

Ook dit seizoen publiceert SoccerNews.nl na iedere speelronde het elftal van de week. In de achtste speelronde liet Vitesse zien helemaal terug te zijn en gaven enkele talenten blijk van grootse mogelijkheden.

[img]//uploads/sn-elftal-van-de-week(06-10-2014).png[/img]

Doel:

[b]Robbin Ruiter (FC Utrecht):[/b]
Ging dit seizoen al een paar keer opzichtig in de fout en moest tegen Go Ahead Eagles drie keer vissen, maar keepte desondanks een puike partij. Ruiter liet eindelijk weer eens zien waarom diverse clubs uit de Premier League zijn ontwikkeling nadrukkelijk volgen en gooide er enkele fraaie reddingen uit.

Verdediging:

[b]Sven van Beek (Feyenoord):[/b]
Had stiekem op een plek in de selectie van het Nederlands elftal gehoopt, maar viel op het laatste moment. Die afwijzing van bondscoach Guus Hiddink heeft het zelfvertrouwen van Van Beek echter niet aangetast. De centrale verdediger heerste tegen FC Groningen op het defensieve vlak en had daarnaast enkele prachtige crosspasses in huis.

[b]Jan-Arie van der Heijden (Vitesse):[/b]
Verloor dit seizoen even zijn basisplaats na een paar mindere beurten, maar keerde door de blessure van Guram Kashia terug in het elftal van Peter Bosz. Van der Heijden is weliswaar geen pure verdediger, maar wint opvallend veel duels en is voetballend van een enorme meerwaarde. In balbezit heb je met Van der Heijden een extra middenvelder op het veld staan die altijd voor de juiste oplossing kiest.

[b]Jetro Willems (PSV):[/b]
Typisch een speler waar je gek op bent of die je haat. Willems straalt nonchalance uit, zakt regelmatig flink door de ondergrens en wekt irritatie op, maar kan ook geweldig voetballen. Tegen Excelsior liet Willems zich weer eens van zijn beste kant zien. De linksback was verdedigend nauwelijks te kloppen en aanvallend ongrijpbaar. In deze vorm is de vleugelverdediger een absolute meerwaarde voor PSV.

Middenveld:

[b]Marko Vejinovic (Vitesse):[/b]
De absolute uitblinker aan de kant van Vitesse tegen ADO Den Haag. De technisch zeer verfijnde middenvelder gaat met de week beter spelen en ontwikkelt bovendien een neusje voor de goal. Tegen ADO scoorde Vejinovic drie keer, waarvan twee vanaf elf meter, maar vooral zijn spel was indrukwekkend. Het voormalige supertalent versnel het spel van Vitesse en lijdt nauwelijks balverlies. Vejinovic ontwikkelt zich tot één van de beste middenvelders van de Eredivisie.

[b]Hakim Ziyech (FC Twente):[/b]
Wilde in zijn eerste weken bij FC Twente iets té graag laten zien hoe goed hij wel niet was, maar heeft zijn plekje inmiddels gevonden. Als ‘nummer 10’ heeft Ziyech alles in zich om de absolute top te halen. De jeugdinternational kan scoren, heeft een geweldig inzicht, een perfecte pass en een prachtige voorzet. Daarnaast heeft Ziyech bij FC Twente een ‘klik’ met spits Luc Castaignos.

[b]Kelvin Leerdam (Vitesse):[/b]
Kreeg dit seizoen veel kritiek, maar herpakte zich tegen ADO Den Haag. De oud-Feyenoorder moet zich dit seizoen richten op een rol als middenvelder en had daar aanvankelijk veel moeite mee. Leerdam was tegen ADO echter één van de beste spelers op het veld. Met twee snelle doelpunten hielp hij Vitesse op weg en in het restant van de wedstrijd toonde Leerdam zich een controleur met veel diepgang.

[b]Thomas Bruns (Heracles Almelo):[/b]
Het eeuwige talent, wordt hij regelmatig genoemd bij Heracles Almelo. Bruns heeft als voetballer alles om het te halen, maar laat het doorgaans alleen op de training zien. Tegen NAC Breda was de aanvallende middenvelder eindelijk weer eens in goede doen en direct ontpopte Bruns zich tot de beste speler aan de kant van Heracles, dat voor het eerst dit seizoen punten pakte in de Eredivisie.

Aanval:

[b]Rubio Rubin (FC Utrecht):[/b]
In de Verenigde Staten zijn de verwachtingen hoog en FC Utrecht denkt een toekomstig topspeler in huis te hebben gehaald. Tegen Go Ahead Eagles liet Rubin bij vlagen zien wat hij in huis heeft. De lichtvoetige Amerikaan was goed voor twee assists en was een constante plaag voor de defensie van de club uit Deventer. De pas achttienjarige Rubin is nog erg wisselvallig, maar heeft overduidelijk veel talent.

[b]Wout Weghorst (Heracles Almelo):[/b]
Een nieuwe cultheld is opgestaan in Almelo. Woutje Weghorst krijgt al een paar wedstrijden de kans in de punt van de aanval en laat zien een Eredivisie-waardige spits te zijn. De boomlange goalgetter maakte tegen NAC Breda twee doelpunten en toonde zich een waar aanspeelpunt dat zijn ploeg beter laat voetballen. Heracles ziet Weghorst als een ‘type-Dost’ en het zou zomaar kunnen dat de jonge aanvaller die verwachtingen waar gaat maken.

[b]Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur):[/b]
De dertigjarige Nigeriaan begon moeizaam aan dit seizoen, maar heeft zijn plek inmiddels gevonden en is niet meer weg te denken uit de basiself van SC Cambuur. Ogbeche is een echte spits, maar wordt momenteel vaak als vleugelspeler gebruikt. Ook in die rol is hij levensgevaarlijk. FC Dordrecht kreeg geen moment grip op de oud-speler van PSG en zag Ogbeche twee keer scoren.

Kan jij je vinden in dit elftal?

  • Ja
  • Nee
191+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie