Ramon Hendriks

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Ramon Hendriks

Ramon Hendriks is een Nederlandse centrale verdediger. Hij speelt momenteel voor Vitesse, dat hem in het seizoen 2023-2024 huurt van Feyenoord.

  • Hendriks speelt momenteel voor Vitesse
  • De verdediger staat onder contract bij Feyenoord
  • Hij heeft een verleden bij FC Dordrecht, NAC Breda en FC Utrecht
  • In de Domstad liep Hendriks een zware knieblessure op

Clubcarrière

Hendriks werd op 18 juli 2001 geboren in Hendrik-Ido-Ambacht. In zijn geboorteplaats ging diens voetbalcarrière van start bij amateurclub ASWH, waar zijn potentie werd ontdekt door FC Dordrecht. Na drie jaar (2014-2017) ruilde hij De Schapekoppen in voor de jeugdopleiding van Feyenoord. Hier zette Hendriks zijn laatste stappen richting een professionele carrière.

NAC Breda

Bij Feyenoord trainde Hendriks regelmatig mee met de A-selectie. Zijn wedstrijden werkte hij af bij Jong Feyenoord, maar door het uitbreken van de coronapandemie mocht dat team niet in actie komen. De Rotterdamse club moest een oplossing zoeken voor verschillende spelers. In het geval van Hendriks werd die oplossing gevonden in een verhuurperiode bij NAC Breda, waar hij op 18 januari 2021 zijn debuut maakte in het betaald voetbal (1-1 tegen Jong PSV).

Voor NAC Breda speelde Hendriks 22 officiële wedstrijden. Zo speelde hij mee in alle wedstrijden in de play-offs om promotie/degradatie, maar na het uitschakelen van FC Volendam en FC Twente lukte het niet om door te stoten naar de Eredivisie. Op de valreep trok NEC aan het langste eind.

Via Feyenoord 1 naar FC Utrecht

In de zomer van 2021 mocht Hendriks de voorbereiding meedraaien met Feyenoord. Trainer Arne Slot was zeer te spreken over de verdediger, die tegen Willem II (0-4 overwinning) zijn debuut maakte in de hoofdmacht door Tyrell Malacia twee minuten voor tijd af te lossen. Hendriks kwam in de begin- en eindfase van het seizoen 2021-2022 regelmatig in actie, waardoor de teller opliep naar elf gespeelde wedstrijden. Hij zat echter vooral op de bank, waaronder in de Conference League-finale tegen AS Roma (1-0 nederlaag).

(Pro Shots)

Feyenoord besloot Hendriks in de zomer van 2022 te verhuren om hem meer bagage op te laten doen. Het werd een totale deceptie, aangezien slechts een week later dramatisch nieuws naar buiten werd gebracht: een kruisbandblessure zette hem voor maanden buitenspel. Pas op 20 februari 2023 maakte de verdediger eindelijk zijn debuut voor de club, bij Jong FC Utrecht tegen NAC Breda (4-1 zege). Op 12 maart volgde zijn debuut in de hoofdmacht tegen NEC (2-2). Een nieuwe knieblessure zorgde ervoor dat de teller beperkt bleef tot vier optredens.

Vitesse

FC Utrecht wilde Hendriks ondanks zijn blessureleed een nieuwe kans geven in het seizoen 2023-2024, maar een hereniging bleef uit. In plaats daarvan werd hij op 31 augustus 2023, na het openbreken van zijn contract met Feyenoord, uitgeleend aan Vitesse. Enkele dagen later, op 3 september, debuteerde hij in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen AZ.

Laatste update: 3 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie