RKC wint en vergroot crisissfeer Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond misschien wel de genadeklap geïncasseerd. De nummer zeventien van de Eredivisie verloor met 3-1 van concurrent RKC Waalwijk.

Vitesse verliest cruciale wedstrijd van RKC Waalwijk

David Min kreeg deze avond opnieuw de voorkeur boven aanvoerder Michiel Kramer. De spits bracht de Vitesse-defensie voor rust meermaals in de verlegenheid. Doelman Eloy Room wist zijn eerste pogingen onschadelijk te maken, maar uitgerekend op aangeven van Julian Lelieveld (ex-Vitesse) kopte hij na 28 minuten dan toch de 1-0 binnen.

Vitesse maakte voor rust een tamelijk machteloze indruk. Slechts sporadisch werd de Arnhemse formatie gevaarlijk, maar doelman Etienne Vaessen had een reactie paraat op de harde inzet van Mexx Meerdink. Pas in de tweede helft gooiden de noodlijdende club de schroom van zich af. In de 56ste minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van de Amerikaan Paxten Aaronson.

Fout Hendriks fataal voor Arnhemmers

Na rust kwam Vitesse beter voor de dag. Opnieuw Aaronson stichtte gevaar voor de Arnhemmers, maar ditmaal schoot hij de bal voorlangs. Aan de andere kant wist RKC wel een tweede treffer tot stand te brengen. Na een inschattingsfout van Ramon Hendriks werkte Reuven Niemeijer met succes af: 2-1.

Een slotoffensief van Vitesse leverde niets meer op. In blessuretijd maakte de ingevallen Kramer zelfs nog de 3-1 door de bal na een counter in het lege doel te schuiven. RKC blijft ondanks deze zege zestiende in de Eredivisie, maar komt in punten gelijk met Excelsior (21 punten). Vitesse staat zeventiende met zestien punten.

Scoreverloop: 1-0 (28′) D. Min, 1-1 (56′) P. Aaronson, 2-1 (71′) R. Niemeijer, 3-1 (90′) M. Kramer