Vitesse-schlemiel snapt niets van strafschop Cambuur

Foto: Vitesse-schlemiel snapt niets van strafschop Cambuur

Ramon Hendriks is het niet eens met de beslissing van arbitrage om tijdens het bekerduel tussen SC Cambuur en Vitesse een strafschop toe te kennen aan de thuisploeg. Hendriks ontkent zelf dat hij de bal met zijn arm heeft geraakt.

‘Als ik hem al raak, dan is mijn hand bij mijn lichaam’

Op woensdag werd Eredivisie-hekkensluiter Vitesse uitgeschakeld door Cambuur. Hendriks speelde een ongelukkige rol in de wedstrijd. Bij het eerste doelpunt zette hij ploeggenoot Enzo Cornelisse onder druk met een matige pass, die vervolgens de bal verloor. Dat leidde tot een tegendoelpunt. Daarnaast werd bij het derde doelpunt een penalty toegekend na een vermeende handsbal van Hendriks.

Zelf ontkent de verdediger namelijk de bal met de hand beroerd te hebben. “Ik kreeg ook te horen dat ik hands maakte’, vertelde hij na afloop bij ESPN. “ik heb hem net teruggekeken in de kleedkamer. Ik dacht: ik heb mijn arm iets verder van mijn lichaam, dus als hij tegen mijn arm komt, is het een strafschop. Daarom doe ik hem bij mijn lichaam.”

“Ik hoorde de commentator spreken van een slaande beweging”, vervolgde de verdediger die van Feyenoord gehuurd wordt. “Maar dit is echt niet bewust. Als ik hem al raak, dan is mijn hand bij mijn lichaam en sla ik hem richting mijn eigen doel. Dus ik heb er ook niet echt voordeel van. Dat is weer pech en dan zit je weer in de hoek waar de klappen vallen.”

Teleurstelling

Na de uitschakeling in het bekertoernooi, overheerst teleurstelling bij Hendriks en Vitesse. “Het is tik na tik na tik”, vertelt de verdediger balend. “En dit is de zoveelste. Dat is gewoon heel moeilijk. Als je op gelijke hoogte komt, dan verwacht je een volwassen Vitesse, als Eredivisie-ploeg, maar we krijgen hem heel snel weer tegen. Die bal komt voor en hij kan hem zo binnenlopen. Te kinderlijk.”

Was het hand van Hendriks?

  • Ja, wel
  • Nee, niet
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie