Feyenoord wint bizar duel in Arnhem

Foto: Feyenoord wint bizar duel in Arnhem

Feyenoord is zondag twee punten ingelopen op koploper PSV. De Rotterdammers hadden het vizier niet op scherp staan tegen Vitesse, maar dat werd dankzij een late treffer in Arnhem niet fataal: 1-2.

Lingr matchwinner tegen Vitesse

Feyenoord-trainer Arne Slot ontbrak vrijdag op het trainingsveld, maar nam zondag ‘gewoon’ plaats op de bank. Hij zag de Rotterdammers goed uit de startblokken schieten. Santiago Giménez kreeg al na twee minuten dé kans om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar op aangeven van Igor Paixão wist de doorgaans zo trefzekere Mexicaan slechts een pover schot tot stand te brengen.

Met enig fortuin wist Feyenoord op voorsprong te komen. In de 22ste minuut kreeg Lutsharel Geertruida de mogelijkheid om van afstand uit te halen en via Feyenoord-huurling Ramon Hendriks vloog zijn inzet tegen de touwen: 0-1. Giménez had deze marge kunnen verdubbelen, ware het niet dat de spits ook zijn tweede opgelegde kans niet wist te verzilveren.

Hendriks was betrokken bij nóg een ongelukkig moment. Na balverlies van de Vitesse-verdediger kreeg Javairô Dilrosun de mogelijkheid om de 0-2 binnen te werken, maar na het omspelen van doelman Room mikte de vleugelaanvaller op de paal. Het zo worstelende Vitesse stelde daar op een gevaarlijk moment van Amine Boutrah weinig tegenover.

Ongelukkige rol voor Visser

In de tweede helft ontstonden vervelende beelden rond Andy Visser. Na een luchtduel met Mats Wieffer en Gernot Trauner bleef de Vitesse-spits minutenlang op het veld liggen. Spelers van beide clubs besloten om hem heen te gaan staan om een blessurebehandeling zo goed mogelijk te maken. Visser werd uiteindelijk met een brancard van het veld gedragen.

Circa twintig minuten voor tijd had Feyenoord opnieuw pech. Gernot Trauner liet doelman Room kansloos, maar zijn inzet eindigde op de lat. Het bleek een misser met gevolgen. In de 76ste minuut zorgde Boutrah via Justin Bijlow voor de gelijkmaker: 1-1. Het elftal van Slot leek in die fase even de kluts kwijt te zijn, waardoor de Arnhemmers zelfs even mochten dromen van meer.

Wangedrag fans na treffer Lingr

Feyenoord nam in de slotfase toch weer de leiding. Hendriks vergat een voorzet van Calvin Stengs weg te werken, waardoor Ondrej Lingr in staat werd gesteld om de 1-2 binnen te schieten. Hij kroonde zich daarmee tot matchwinner. Na dit moment werd de wedstrijd enige tijd stilgelegd vanwege wangedrag van Vitesse-hooligans, die het veld wisten te betreden.

Scoreverloop: 0-1 (22′) L. Geertruida, 1-1 (76′) A. Boutrah, 1-2 (83′) O. Lingr

Gaat Feyenoord de titelstrijd nog spannend maken?

  • Ja
  • Nee
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:45
3+
FC Utrecht bindt talentvolle spits
11:30
6+
‘Nieuwe Premier League-optie voor Dumfries’
11:15
32+
‘PSV en Ajax laten oog vallen op Ivoriaanse tienersensatie’
10:59
159+
‘Eredivisie-transfer voor Tobias Lauritsen’
10:44
34+
Van Hanegem wijst beste speler ter wereld aan
10:29
128+
Vermeulen kraakt Ajax: “Hoe kom je er bij?”
10:13
425+
‘Joey Veerman-dreun voor PSV’
10:00
251+
Dit is het speelschema voor de play-offs van de Eredivisie
09:45
53+
Been lyrisch over Eredivisie-smaakmaker: “Wat kan die voetballen, hè”
09:29
820+
‘Exit voor Feyenoord-tweetal’
09:14
117+
Van Hanegem kraakt deelnemers play-offs: “Om te huilen”
08:55
207+
Jans tipt Ajax: “Hele interessante trainer”
08:40
218+
Giménez-opvolger staat klaar: “Volgend jaar eerste Feyenoord-spits”
08:25
468+
Van Hooijdonk tipt Ajax, Feyenoord en PSV: “Blind halen!”
08:10
84+
Twijfels over PSV-doelwit: “Niet minder dan Ramalho, maar…”
07:52
838+
‘Steijn-fiasco dreigt voor Ajax’
07:35
30+
Almere City-routinier hangt schoenen aan de wilgen
07:20
184+
‘Toptransfer lonkt voor Kenneth Taylor’
07:00
36+
Lange IJ staat er als het écht moet | SN Team van de Week 33
23:45
3917+
‘PSV slaat grote transferslag’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie