Zorgen om die Mannschaft: “Lang wachten op Duitse wereldvoetballer”

Foto: Zorgen om die Mannschaft: “Lang wachten op Duitse wereldvoetballer”

Waar Duitsland vaak wordt gezien als topfavoriet voor de eindzege op een groot mondiaal toernooi, daar blijven de prestaties van die Mannschaft de laatste jaren juist achter. De magere prestaties van de laatste jaren leiden dan ook tot zorgen bij de Duitsers.

Duitsland werd zowel op het WK in 2018 als op het WK in 2022 al uitgeschakeld in de poulefase. Op het EK in 2020 ging het in de achtste finales mis, waardoor de Duitsers nu drie keer op rij vroeg zijn uitgeschakeld. Oud-international Steffan Effenberg is dan ook bezorg om de staat van het Duitse voetbal.

“Mbappé zal het wereldvoetbal in de nabije toekomst domineren”, is Effenberg stellig in gesprek met SPORT1. Ik zie geen enkele Duitse voetballer in de buurt komen van dit niveau. Daarom denk ik dat we nog lang moeten wachten op een Duitse wereldvoetballer.”

Talentvolle Duitsers

Lothar Matthäus deelt de kritiek van Effenberg niet en ziet juist voldoende talent rondlopen bij de Duitsers. “Jamal Musiala laat bijvoorbeeld zien over uitstekende vaardigheden te beschikken”, zegt de Duitse recordinternational tegenover BILD. “Dat geeft ons hoop op betere prestaties van ons nationale team in de toekomst.” Ook aanvaller Florian Wirtz staat er goed op bij Matthäus. “Hij zal Bayer Leverkusen komende zomer wel verlaten en een stap zetten.”

Denk jij dat Duitsland de komende EK’s en WK’s geen titelfavoriet is?

  • Ja, ze missen nu kwaliteit
  • Nee, onzin, ze hebben kwaliteit genoeg
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie