Ziyech droomt groter, tranen bij Amrabat

Foto: Ziyech droomt groter, tranen bij Amrabat

Hakim Ziyech is ondanks de WK-stunt tegen Spanje (winst na strafschoppen) zeer ingetogen. De international van Marokko durft zelfs te geloven dat er meer in het vat zit.

Marokko hoort dankzij deze stunt tot de beste acht landenteams ter wereld. “Ja, dat had je niet verwacht, hè?”, reageert Ziyech tegenover Joep Schreuder van de NOS. “Ik denk veel andere mensen ook niet. We zijn trots en blij, we hebben hier hard voor gewerkt.”

Ziyech durft groter te dromen. “We moeten erin geloven. Vandaag winnen we na penalty’s, maar dat kon ook net zo goed anders zijn. Spanje kreeg in de laatste minuut van de verlenging namelijk nog een behoorlijke kans. Dus ja, we zijn enorm blij. We zijn nog niet klaar. Het maakt niet uit of het Portugal of Zwitserland wordt, we gaan altijd van onze eigen kracht uit.”

Reactie Amrabat

Sofyan Amrabat was opnieuw een van de smaakmakers bij Marokko. Bijzonder knap wetende dat hij vanwege rugklachten een vraagteken vormde. “Gister heb ik er samen met de fysio tot drie uur in de nacht alles aan gedaan”, vertelde hij aan hetzelfde medium. “En vandaag heb ik met een spuit gespeeld. Ik kon die jongens en mijn land gewoon niet in de steek laten. Ik ben heel blij en trots.”

Amrabat had zelfs de tranen in de ogen. “Ik ben normaal niet zo emotioneel, maar nu… Na zo’n wedstrijd spreekt het voor zich dat we heel trots kunnen zijn. Voor de mensen, voor iedereen. (…) Het was ontzettend zwaar vandaag, Spanje had misschien wel tachtig procent balbezit of zelfs meer. Hoe wij dan verdedigen, hoe iedereen bikkelt en zijn leven geeft… Dat is denk ik ook een hele mooie manier van voetbal.”

Haalt Marokko ook de halve finale?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zit er meer in voor Marokko?

  • Ja
  • Nee
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie