Zirkzee legt transferkeuze uit: “Een stap vooruit”

Foto: Zirkzee legt transferkeuze uit: “Een stap vooruit”

Joshua Zirkzee keert met Jong Oranje vrijdagavond even terug in België. Vorig jaar speelde hij er als huurling voor Anderlecht, terwijl hij recent Bologna verkoos boven een nieuwe periode in Brussel.

“Ik heb heel intensief gesproken met Peter Verbeke (technisch directeur, red.) en trainer Felice Mazzu. Ik stond echt op het punt om terug te keren, maar uiteindelijk sprak een transfer naar Bologna en de Serie A me meer aan”, laat de 21-jarige spits weten aan Het Laatste Nieuws. “De toenmalige trainer Sinisa Mihaljovic wilde me er absoluut bij hebben en zag een plek voor mij in zijn systeem met twee spitsen. En de Serie A is een stap vooruit in vergelijking met de Belgische competitie.”

Wennen

Bij Bologna kwam de Schiedammer nog verder dan dertig minuten verspreid over twee duels, terwijl hij bij Anderlecht Europees voetbal kon spelen. “De Conference League was een troef voor Anderlecht, maar hier speel ik eigenlijk iedere week op Europees niveau. Ik moet nog wennen aan het niveau in de Serie A. Ik speel inderdaad nog niet zoveel als ik had gewild. Onze nieuwe coach Thiago Motta speelt het liefst met een spits, dus ik moet concurreren met Marko Arnautovic. Maar ik twijfel nog niet aan mijn keuze”, besluit Zirkzee.

Motta heeft weinig redenen om Arnautovic uit zijn team te halen. De voormalig aanvaller van FC Twente is momenteel topscorer van de Serie A met zes treffers.

TIP: 6.25 als Bologna bij Juventus stunt!

Zirkzee: “Tenía un acuerdo personal con Anderlecht” https://t.co/KRTRmiEigZ #rsca #AndOnline

— Anderlecht-online.be (@rsca_online_es) September 22, 2022

De juiste keuze gemaakt?

  • Nee
12+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie