Zaakwaarnemer Noppert neemt voorschot op transfer

Foto: Zaakwaarnemer Noppert neemt voorschot op transfer

Andries Noppert maakt een fabuleuze ontwikkeling door. Na zijn doorbraak bij Go Ahead Eagles werd hij de nummer één bij sc Heerenveen, waar hij een basisplaats in het Nederlands elftal verdiende. Een volgende stap lonkt.

Guus Klein is de zaakwaarnemer van Noppert. In gesprek met Omrop Fryslân durft hij de waarde van de Oranje-international niet in te schatten. “Andries heeft een geweldige wedstrijd gespeeld op het WK en dat trekt de aandacht, maar het is maar wat ze er op de markt voor geven en op dit moment gelden er ‘dagkoersen’. Verwacht van mij niet dat ik nu bedragen ga noemen.”

De belangenbehartiger van Noppert laat zich niet uit over eventuele interesse. “Andries is bezig met het WK en daar ligt volledig de focus op. Dat geldt ook voor ons. We focussen ons op het WK en daarna zien we wel wat de toekomst brengt.” Klein is niet verrast. “Na afloop van de competitiewedstrijd tegen Feyenoord hebben wij tegen hem gezegd: ‘Bij Feyenoord staat Justin Bijlow onder de lat, maar wat Bijlow kan, kan Andries ook’. Heerenveen is niet zijn laatste club.”

Reactie Heerenveen

Mocht Noppert in 2023 vertrekken, dan staat daar een riant prijskaartje tegenover. Algemeen directeur Cees Roozemond erkent dat diens marktwaarde is gestegen. “Dat begon al toen hij in de voorselectie van het Nederlands elftal kwam. Als hij dan ook nog speelt, gaat het nog sneller. Dan zit je te denken aan een bedrag met zes nullen en dan schrijven wij als club straks weer zwarte cijfers.”

“Het is voor een club altijd de kunst een speler te verkopen op het moment dat de marktwaarde het hoogst is. Als er een club heel concreet is, zitten wij niet in de luxepositie om ‘nee’ te zeggen”, aldus Roozemond. “Laat duidelijk zijn dat wij de wens niet hebben en dat wij de noodzaak niet voelen om Andries te verkopen, maar we sluiten niets uit. Als hij straks tegen Ecuador en Qatar weer de pannen van het dak keept, weet je nooit wat er gaat gebeuren.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie