‘Xavi geeft Barcelona-bestuur cruciale opdracht mee’

Foto: ‘Xavi geeft Barcelona-bestuur cruciale opdracht mee’

Xavi werkt volgens AS achter de schermen van Barcelona hard om zijn selectie voor aankomend seizoen zo sterk mogelijk te krijgen. Hij heeft daarbij naar verluidt een duidelijke boodschap aan het bestuur afgegeven.

Tevredenheid over Raphinha

De hoofdtrainer had onlangs een persoonlijk gesprek met president Joan Laporta en Deco, die hoogstwaarschijnlijk de nieuwe sportief directeur van de club wordt. Volgens het medium heeft hij tijdens het gesprek laten weten dat een vroegtijdig vertrek van Raphinha voor hem voorlopig onbespreekbaar is.

De voorbije maanden werd de naam van de Braziliaan namelijk meermaals in verband gebracht met een transfer, maar Xavi wil daar niets van weten. Voor de oefenmeester zou het duidelijk zijn dat Raphinha, die afgelopen zomer nog voor 58 miljoen euro overkwam van Leeds United, voldoende toekomst heeft bij Barcelona.

Raphinha stond dit seizoen in de Spaanse competitie 22 keer in het basisteam, terwijl hij tienmaal als invaller binnen de lijnen kwam. Het leverde Barcelona 7 doelpunten en 7 assists op. In de Champions League en Europa League stond hij respectievelijk 5 en 4 keer binnen de lijnen, waarbij hij goed was voor een treffer en 3 assists.

Financiële situatie Barcelona

De trainer is dan ook zeer te spreken over Raphinha, die zelf geen vertrekwens heeft. De kans is daarom groot dat hij ook komend seizoen in de clubkleuren van Barcelona speelt. De toekomst van Ansu Fati, Ferran Torres, Jordi Alba en Franck Kessié zou echter wel onzeker zijn. De landskampioen hoopt met de verkoop van een aantal spelers ruimte te scheppen voor inkomende transfers.

Is Raphinha goed genoeg voor Barcelona?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie