‘Xavi doet meteen drie aankopen’

Foto: ‘Xavi doet meteen drie aankopen’

Financieel gezien is FC Barcelona een topclub in verval, maar dat betekent niet dat de nieuwe oefenmeester Xavi Hernández aan zijn lot overgelaten wordt. Volgens voorzitter Joan Laporta hebben de Catalanen namelijk een spaarpotje gecreëerd.

Wordt Barcelona alsnog kampioen? Maak van €100 €1500! 

Gisteravond kwamen diverse Barça-zwaargewichten samen in het restaurant Los 3 Monos Aguete, waarna Laporta over de komst van Xavi zei: “Hij wordt onze nieuwe trainer. Hij komt naar ons toe. We bereiden momenteel de contracten voor.” Inmiddels hebben de Catalanen de komst van de nieuwe coach ook officieel aangekondigd.

Volgens de dagbladen Sport en El Mundo Deportivo heeft de president echter nóg een interessante onthulling gedaan: er zou een spaarpotje gecreëerd zijn voor maar liefst drie winteraankopen. Xavi mag dus de transfermarkt op gaan om een team te bouwen dat geheel naar zijn smaak is.

Regelgeving La Liga

Daar kleven overigens wel de nodige haken en ogen aan vast, want de Primera División-grootmacht dient eerst overbodige spelers (zoals bijvoorbeeld Samuel Umtiti) te lozen. En daarnaast dient de werkgever van onder meer Memphis Depay en Frenkie de Jong natuurlijk te voldoen aan de regelgeving van La Liga. Kan Laporta die twee vinkjes echter zetten, dan is er dus geld beschikbaar voor drie nieuwe spelers.

Er worden al diverse namen genoemd, al kunnen er bij de haalbaarheid van Erling Haaland (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City) en Paul Pogba (Manchester United) toch wel de nodige vraagtekens gezet worden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Verwacht jij wel wat?

  • Ik zeker
  • Ik niet
5426+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie