‘Xavi blijft hopen op Lionel Messi-rentree’

Foto: ‘Xavi blijft hopen op Lionel Messi-rentree’

Lionel Messi lijkt helemaal op zijn plek bij Paris Saint-Germain. De Argentijnse aanvaller was na het WK in gesprek over een nieuw contract bij PSG. Een officieel akkoord is er nog niet, waardoor FC Barcelona in beeld blijft als mogelijke nieuwe (en oude) werkgever voor de Argentijn.

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández liet er op de persconferentie voorafgaand aan de Europa League-clash met Manchester United opnieuw uit over de mogelijke terugkeer van Messi. Volgens de trainer van Barcelona was er op onderhandelingsgebied weinig nieuws te melden.

Wel benadrukte de Spaanse oefenmeester opnieuw dat hij Messi graag ziet terugkeren in het Camp Nou-stadion. “Dit is zijn thuis en de deur zal altijd open staan voor hem”, tekende Mundo Deportivo uit de mond van de Spaanse oefenmeester op.

De uitspraken komen op een moment dat er vanuit Frankrijk berichten over de onderhandelingen tussen PSG en kamp Messi doorsijpelden. Er zou om onbekende reden vertraging zijn opgelopen – waardoor het contract nog niet getekend is en Barcelona dus nog steeds kans maakt op een spectaculaire terugkeer van de Argentijn.

Xavi geeft toe dat hij nog steeds contact heeft met Messi, met wie hij tijdens hun gezamenlijke tijd in de kleedkamer van Barcelona bevriend raakte. “We hebben altijd contact gehouden. Nu ook. Het hangt van hem af. Wat hij wil met zijn toekomst.”

Over een mogelijke Messi-transfer is Xavi nog steeds heel duidelijk: “Messi is de beste speler van de wereld, dus dat soort spelers passen zeker in ons verhaal.”

Hoe Barcelona dat wil gaan doen op het moment dat er ook kostenbesparingen doorgevoerd moeten worden om volgend seizoen aan de registratieregels te voldoen, komt Xavi nog niet op terug. Dat laatste lijkt ook de voornaamste reden dat Messi niet terugkeert bij Barcelona, los van zijn tevredenheid in het Parc des Princes in Parijs.

Keert Messi terug bij Barcelona?

  • Denk het niet
  • Denk het wel
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie