Willem II slaat enorme slag in KKD

Willem II heeft vrijdagavond een grote stap gezet richting de Eredivisie. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie rekende na een sterke openingsfase af met concurrent ADO Den Haag: 2-1.

Koploper Willem II wint van achtervolger ADO in Eerste Divisie

Willem II – ADO Den Haag was op papier de strijd tussen de twee beste teams van de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste zestien minuten toonden de Tilburgers zich echter veruit de betere. Vooral Ringo Meerveld liet zich zien. Niet alleen schoot de Bosschenaar zijn team op voorsprong na een individuele actie, maar hij was ook de aangever bij de schitterende 2-0 van teamgenoot Jesse Bosch.

Meerveld had de wedstrijd al vroeg op slot kunnen gooien, maar doelman Nick Marsman wist een derde tegentreffer te voorkomen voor ADO. De Haagse formatie probeerde vooral na rust wel iets terug te doen en dat lukte vlak voor tijd ook via routinier Timothy Derijck. Een slotoffensief leverde echter niets meer op.

Roda wint knotsgek duel van Emmen

Roda JC Kerkrade heeft geprofiteerd van de nederlaag van ADO. De Limburgers toonden veerkracht en boekten daarmee een 3-2 overwinning op FC Emmen. Daar zag het lange tijd niet naar uit. Arjen van der Heide zorgde weliswaar voor de openingstreffer, maar na de theepauze zorgden Mike te Wierik en invaller Ben Scholte voor een Drentse voorsprong.

In blessuretijd kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Roda. Saydou Bangura zorgde in de 93ste minuut voor de 2-2, waarna Teun Bijleveld in de 96ste minuut de bevrijdende 3-2 maakte.

Klap voor De Graafschap en Cambuur

Ook De Graafschap en SC Cambuur hebben een mogelijkheid laten liggen om bij te blijven voor directe promotie. De Achterhoekers verloren met 3-1 bij Helmond Sport. Simon Colyn zorgde nog wel voor een 0-1 voorsprong op De Braak, maar een dubbelslag van Álvaro Marin plus een late treffer van Martijn Kaars zorgden voor een Brabants feestje.

Cambuur blameerde zich tegelijkertijd voor eigen publiek tegen Jong FC Utrecht. Trainer Henk de Jong zag zijn team een voorsprong (doelpunt Jeremy van Mullem) uit handen geven met een desastreus eindresultaat: 2-4. Jesse van de Haar (tweemaal), Adrian Blake en Lynden Edhart maakten het verschil voor de Domstedelingen. Milan Smit scoorde tussendoor nog wel tegen.