Wijnaldum heeft boodschap voor Nederlandse volk

Foto: Wijnaldum heeft boodschap voor Nederlandse volk

Het Nederlands elftal ging gisteren natuurlijk compleet kansloos onderuit tegen Frankrijk in de EK-kwalificatiereeks, maar er waren wel wat verzachtende omstandigheden. Georginio Wijnaldum heeft dan ook een boodschap voor het Nederlandse volk: raak alsjeblieft niet in paniek, want dat is helemaal niet nodig!

Wijnaldum: “Het is ook niet zo dat we gelijk in paniek moeten zijn”

De middenvelder van AS Roma, die zijn eerste interland speelde in ruim een jaar (na een ernstige blessure), analyseert de 4-0 nederlaag ten overstaan van ESPN: “Als je met 4-0 verliest, kan je wel zeggen dat het een totale off-day is. De manier waarop je de goals tegen krijgt. Daarna hebben we een paar mogelijkheden gehad, die we zelf ook niet hebben afgemaakt. Daardoor hebben we hen in de kaart gespeeld.”

“Je kan niet zo aan een wedstrijd beginnen”, vervolgt Gini zijn verhaal. “Je kan niet zulke fouten maken, zeker niet tegen tegenstanders als Frankrijk, die gevaarlijke aanvallers hebben. Het is ook niet zo dat we gelijk in paniek moeten zijn.”

(Kipkerrie)-afwezigen

Verschillende bepalende spelers, zoals Frenkie de Jong (blessure) en Matthijs de Ligt (virusinfectie), waren afwezig bij Oranje… “Natuurlijk missen we een aantal belangrijke spelers, maar de manier waarop we de goals weggeven heeft niet met de kwaliteit van de spelers te maken. Dat is slordig van ons als team. Ik hoop dat de jongens er weer bijkomen, elke speler die erbij komt, maakt het team alleen maar sterker. We moeten afwachten hoe het gaat lopen en dealen met de situatie zoals die komt.”

Wijnaldum vindt de poetspartij geen reden om extra bij elkaar te komen: “We zitten wel vaak bij elkaar, dus dat hoeft niet. We moeten hier wel van leren, maar het is niet zo dat er gelijk paniek is. Maar natuurlijk gaat de wedstrijd geanalyseerd worden, dan komen we wel tot conclusies.”

Speelt Oranje gelijk tegen Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben jij wel in paniek?

  • Ik wel, ja
  • Ik niet
748+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie