‘Weghorst is alles wat Martial niet is, er is iets mis met hem’

Foto: ‘Weghorst is alles wat Martial niet is, er is iets mis met hem’

Heeft Wout Weghorst nou wel of juist geen toekomst bij Manchester United? Zelf claimt hij dat oefenmeester Erik ten Hag hem wil houden, al zal dat ongetwijfeld als pinchhitter zijn, want als vaste nummer 9 is de Oranje-international toch wel een beetje door de mand gevallen op Old Trafford. Maar altijd nog liever Weghorst dan Anthony Martial, redeneert Paul Parker.

Liever Weghorst dan handschoenendrager Martial

In gesprek met SoccerNews.nl vertelt de oud-international van het Engelse nationale team: “Als Ten Hag deze zomer krijgt wat hij wil, dan zal hij hoogstwaarschijnlijk afscheid willen nemen van Weghorst. Maar het positieve aan zijn spel is dat je bij hem weet wat je krijgt. Zijn teamgenoten kunnen op hem rekenen en het is gewoon allemaal, voor de volle 100 procent, duidelijk.”

“Ik vergelijk zijn persoonlijkheid met die van Steve Bruce en Mark Hughes”, gaat Parker verder. “Drie verschillende spelers, maar je weet precies wat je in huis hebt. Weghorst is ook zo, hij is gewoon goudeerlijk. Dat is precies waarom Ten Hag hem naar Manchester heeft gehaald. Niet zodat hij dertig keer kon scoren. Hij wilde iemand hebben die van meet af aan hard zou werken, om een bepaalde arbeidsethos in het elftal te injecteren.”

‘Er is iets mis met hem’

In de pikorde staat Weghorst boven Anthony Martial en de oud-voetballer van United vindt dat niet meer dan logisch: “Hij is alles wat Martial niet is. Martial komt het veld op en dan moet je twee keer goed kijken. ‘Heb ik het goed gezien? Draagt hij nou handschoenen?’ Ik wil niet beweren dat Engeland het warmste land ter wereld is, maar het is mei. Ga je nu de straat op met handschoenen dan zou iedereen je gek aankijken. Volgens mij is er iets mis met hem. Zijn prestaties zijn precies in één lijn met het spel dat je verwacht van iemand die handschoenen draagt in mei. Het slaat nergens op!”

Is er iets mis met Martial?

  • Denk het ook
  • Denk ik niet
913+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie