Weghorst gekraakt na ‘totaal ineffectief’ optreden

Foto: Weghorst gekraakt na ‘totaal ineffectief’ optreden

Manchester United verspeelde woensdagavond kostbare punten tegen Leeds United. De Mancunians kwamen nog wel terug van een 0-2 achterstand, maar bleven uiteindelijk steken op een 2-2 gelijkspel. Na afloop van de wedstrijd waren er dan ook de nodige kritieken, waarbij ook Wout Weghorst het moest ontgelden.

Weghorst speelde een uur mee in het Premier League-duel, maar kon weinig potten breken. Dat was ook de Manchester Evening News opgevallen, die de Nederlander slechts met een drie beoordeelde en harde woorden schreef. “Hij heeft totaal geen balans met zijn ploeggenoten, die nog steeds geen idee hebben hoe ze hem moeten bereiken. Totaal ineffectief.”

Weghorst was echter niet de enige United-speler die een onvoldoende kreeg. Ook doelman David de Gea, Raphaël Varane, Bruno Fernandes kregen met het cijfer vijf een onvoldoende. Alejandro Garnacho kwam er beroerder af met een 4, terwijl Fred net als Weghorst een 3 kreeg vanwege zijn vele balverlies.

Uitblinkers bij Leeds

Leeds Live was positiever gestemd over een andere Nederlander. Crysencio Summerville, die al na acht minuten binnen de lijnen verscheen als invaller, kreeg een zeven van de krant. Voormalig Ajax-verdediger Maximilian Wöber was volgens het medium de beste speler aan de kant van Leeds en kreeg maar liefst een 9. “Hij verdiende het om te winnen. De Oostenrijker was de laatste verdedigende linie die ze nodig hadden om uit diepe gaten te komen.”

Moet United Weghorst komende zomer definitief inlijven?

  • Ja, is nuttig voor de breedte
  • Nee, kan het niveau simpelweg gewoon niet aan
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie