Waterreus noemt enige twee PSV’ers die bij Ajax in de basis zouden staan

Foto: Waterreus noemt enige twee PSV’ers die bij Ajax in de basis zouden staan

Ronald Waterreus acht de selectie van Ajax momenteel veel sterker dan die van PSV. Dat vertelt de oud-doelman van de Eindhovenaren in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International.

‘Alleen Simons en De Jong zouden Ajax-basis halen’

“Ik zou Xavi Simons er zeker inzetten. Waarschijnlijk ook Luuk de Jong. Ik denk dat Luuk heel goed zou renderen als hij veel aanvoer krijgt van de zijkanten”, reageert Waterreus op de vraag welke PSV’ers een combinatie-elftal met Ajax zouden halen in zijn ogen.

Eerder deze week stelde Waterreus nog nul Feyenoorders op in een combi-elftal met de Amsterdammers, maar daar komt hij nu op terug. “Ik wil nog een keer verduidelijken dat het om een opstelling ging, maar mijn punt van het geheel was dat niemand had voorspeld dat Feyenoord kampioen zou worden. En dat is alleen terug te voeren op het feit dat Ajax heel matig presteert. En met een trainer als Slot zou dat nooit gebeurd zijn. Maar in alle eerlijkheid horen Geertruida, Bijlow, Kökçü en Hartman op dit moment altijd in die opstelling.”

PSV-interesse in Van Ewijk

Tot slot vraagt clubwatcher Marco Timmer hoe Waterreus kijkt naar de interesse van PSV in sc Heerenveen-rechtsback Milan van Ewijk. “Van Ewijk zou best een versterking kunnen zijn, maar hij viel tegen Ajax flink door de mand afgelopen zondag. Ik vind dat je backs zelf moet opleiden. Ik zou Sambo, die nu op huurbasis bij Sparta speelt, terughalen en het geld ergens anders aan uitgeven.”

Vitesse
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 16:43.

Zou Sangaré ook de basis van Ajax halen?

  • Ja
  • Nee
458+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie