Waarom Malacia al maandenlang ontbreekt bij Manchester United

Foto: Waarom Malacia al maandenlang ontbreekt bij Manchester United

Tyrell Malacia ontbreekt al het hele seizoen bij Manchester United. Mede door de aangescherpte privacyregels tastten de fans van de Engelse grootmacht lang in het duister betreft de reden van de absentie, maar inmiddels is er meer duidelijkheid.

Reden absentie oud-Feyenoorder eindelijk bekend

De 24-jarige Malacia kwam in 2022 voor zo’n dertien miljoen euro over van Feyenoord naar Manchester. Zijn periode aldaar verloopt met ups en downs. In zijn eerste seizoen kwam Malacia uiteindelijk tot 39 optredens (inclusief invalbeurten), maar al sinds de voorbereiding op het huidige voetbaljaar is hij niet meer gesignaleerd in de wedstrijdselecties.

Sindsdien werd er bar weinig bekendgemaakt over de reden. In augustus zei trainer Erik ten Hag enkel eens: “Met Malacia gaat het nog even duren.” Het medium The Manchester Evening News brengt nu een update.

Knieblessure- en operatie

Malacia bleek namelijk vorig seizoen al een knieblessure op te hebben gelopen. Hij heeft nog enkele weken door gespeeld met injecties tegen de pijn, maar uiteindelijk bleek een operatie toch noodzakelijk. De afgelopen maanden liep hij op krukken en heeft hij ook nog een tijdje in Nederland vertoeft om te revalideren. Vermoedelijk gaan we de linkervleugelverdediger voorlopig nog niet terugzien op het veld in Old Trafford.

Gaat Malacia uiteindelijk nog helemaal slagen bij United?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
7938+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie