“Waarom heeft Southampton Tadic in hemelsnaam laten gaan?”

Foto: “Waarom heeft Southampton Tadic in hemelsnaam laten gaan?”

Ajax zorgde afgelopen zomer voor verbazing door Dusan Tadic terug te halen naar de Eredivisie. Southampton stemde in met zijn transferwens, maar de vraag is of de Premier League-club daar verstandig aan heeft gedaan.

HITC schrijft: “Dusan Tadic toont een buitengewone vorm bij Ajax in de Eredivisie, dus waarom heeft het in de Premier League kwakkelende Southampton hem in hemelsnaam laten gaan? (…) Sinds de start van het seizoen 2017-2018 scoorde de club aan de zuidkust slechts 43 Premier League-doelpunten. En dit seizoen oogt men nog meer tandloos dan vorig seizoen.”

“De Southampton-fans zullen daarom niet willen weten hoeveel indruk Dusan Tadic heeft gemaakt sinds zijn transfer naar Ajax. De Servische creatieveling was de sleutelfactor aanvallend opzicht bij Southampton en speelde vorig seizoen een belangrijke rol in de ontsnapping in de strijd tegen degradatie, onder meer dankzij twee doelpunten tegen de lokale rivaal Bournemouth.”

“De beslissing om de voormalig FC Twente-ster voor slechts tien miljoen pond terug te laten keren naar Nederland heeft veel wenkbrauwen doen fronsen. Het is nóg onthutsender wanneer je realiseert dat hij sinds zijn komst naar Ajax al tien keer scoorde en acht assists produceerde in slechts negentien duels. (…) Southampton kan nu zeker iets van Tadic zijn magie gebruiken om wedstrijden om te draaien.”

Een blunder van Southampton?

  • Ja
  • Nee
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie