‘VS-bondscoach vanuit team gechanteerd’

Foto: ‘VS-bondscoach vanuit team gechanteerd’

Gregg Berhalter ligt onder vuur in de Verenigde Staten. De bondscoach van de Verenigde Staten werd volgens Amerikaanse media door de ouders van een speler in de selectie gechanteerd tijdens de eindronde in Qatar.

Niet zomaar ouders: oud-VS-international Claudio Reyna en zijn vrouw zouden de bondscoach van de Amerikanen volgens ESPN en The Athletic Berthalter tijdens het afgelopen WK onder druk hebben gezet.

Dat is extra opmerkelijk omdat dit de ouders zijn van één van de spelers van Team USA: Giovanni Reyna, een jong talent dat onder contract staat bij Borussia Dortmund en geen basisplek had tijdens het afgelopen WK.

De Amerikaanse media smullen voorlopig van het voorval. Het verband wordt gelegd met bepaalde uitspraken van de bondscoach, die zich vorig jaar kritisch zou hebben uitgelaten tegenover Reyna. Volgens de bondscoach was er “een bepaalde speler niet aan zijn verwachtingen voldeed, zowel op als buiten het veld”.

Amerikaanse voetbalsoap gaat door

Destijds noemde Berhalter geen namen, maar werd al duidelijk dat het om Reyna ging. Eerder stelde Berhalter dat er tijdens het WK een poging werd gedaan om hem uit zijn functie te ontheven. “Tijdens het WK meldde zich een persoon bij US Soccer (de Amerikaanse voetbalbond, red.) met informatie over mij en mijn familie die me naar beneden zou kunnen halen, met als doel mijn relatie met de bond te beëindigen.”

De bondscoach gaf ook al context bij de gebeurtenis uit 1991. “Dit is een moeilijke stap, maar mijn vrouw Rosalind en ik willen de waarheid zélf duidelijk naar voren brengen. Dit verhaal is van ons, maar hopelijk zitten er lessen in die voor anderen van waarde kunnen zijn.In 1991 hadden Rosalind en ik vier maanden verkering, toen we wat gingen drinken in een kroeg. Er ontstond ruzie, die buiten verder ging. Daar werd het fysiek en heb ik haar tegen haar benen geschopt.”

PSV Eindhoven
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 januari 2023 17:52.

Tereecht of overdreven?

  • Overdreven
  • Terecht
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie