Vormer maakt toekomstplannen bekend

Foto: Vormer maakt toekomstplannen bekend

Ruud Vormer vertrekt na 9 seizoenen bij Club Brugge. De 35-jarige middenvelder maakt definitief de overstap naar Zulte Waregem, waar hij het afgelopen half jaar al op huurbasis voor uitkwam.

Prestaties Vormer in België

Na perioden bij AZ, Roda JC en Feyenoord kwam Vormer vanaf 2014 voor Club Brugge uit. De voetballer ontwikkelde zichzelf tot een van de belangrijkste spelers van het elftal en slaagde er vijfmaal in om met de club de Belgische landstitel binnen te slepen. Ook won Club Brugge met hem viermaal de Super Cup en eenmaal de Belgische beker.

De Voetballer van het Jaar uit 2017 kreeg dit seizoen echter nog maar weinig speelminuten, waardoor hij in de winterstop op huurbasis besloot te vertrekken. Bij Zulte Waregem hoopte hij het plezier in het voetbal te herwinnen, maar vanwege een reeks blessures verliep het niet zoals verwacht. Desondanks kwam hij tot 10 wedstrijden, waarin hij goed was voor een doelpunt en 4 assists.

Langer verblijf bij Zulte Waregem

Voor Zulte Waregem liep het seizoen dramatisch af, want met slechts 27 punten degradeerde het naar het tweede niveau. Het was echter vastbesloten om met Vormer om de tafel te zitten om het over een langer verblijf te hebben. Uiteindelijk slaagde de degradant erin om hem voor twee seizoenen vast te leggen. Op de clubwebsite reageert hij op zijn langere verblijf.

“In de korte tijd dat ik deel uitmaakte van deze mooie club, voelde ik me direct thuis. Helaas heb ik door mijn blessure niet alles kunnen geven wat ik van tevoren had bedacht. Deze club hoort niet thuis in 1B, maar toch is het zo gelopen. Dit voelt als een niet afgesloten hoofdstuk voor mij”, stelt Vormer. “Daarom heb ik met mijn gezin besloten om het komende jaar alles op alles te zetten om hier weer uit te komen.”

Is Vormer een ondergewaardeerde voetballer?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie