‘Voortbestaan Vitesse hangt nu echt aan een zijden draadje’

Foto: ‘Voortbestaan Vitesse hangt nu echt aan een zijden draadje’

Vitesse moet zich serieus zorgen maken om het voortbestaan van de club. Volgens De Gelderlander dreigt de KNVB de proflicentie in te trekken, als er 11 geen duidelijkheid is over stadion GelreDome. De Eredivisionist ligt al tijden overhoop met stadioneigenaar Nedstede.

KNVB dreigt proflicentie in te trekken

De problematiek rond het stadion duurt al maanden, en de partijen kunnen het maar niet eens worden. Vitesse wil de stadionhuur drastisch verlagen, maar daar gaat Nedstede – gestuurd door zakenman Michael van der Kuit – niet mee akkoord. Een deal leek al die tijd meermaals nog dichtbij. Er zou een overeenkomst komen tot 2030, waarbij Vitesse meer betaalt dan de huidige 2,15 miljoen euro per jaar. Daarnaast zou de club de juridische kosten van Nedstede op zich nemen. Aan alle voorwaarden leek voldaan, maar uiteindelijk ketste telkens alles toch weer af. Dit tot frustratie van Vitesse, vooral. Volgens de wet heeft de club vanaf 1 oktober 2023 geen stadion meer.

Zonder stadion vervalt ook de proflicentie van Vitesse. De KNVB hanteert daar strikte regels voor. De voetbalbond heeft dat de eredivisionist inmiddels ook in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt.

Duidelijkheid voor 11 april

De KNVB eist duidelijkheid voor 11 april. Kan de club dan geen stadion aanwijzen voor het nieuwe seizoen, dan wordt de proflicentie ingetrokken. “Daarmee zou Vitesse, één van de oudste Nederlandse voetbalclubs, met een zeer rijke historie en waarbij vele supporters, sponsoren, spelers, werknemers en vrijwilligers zijn betrokken, ophouden te bestaan”, meldden de advocaten van Vitesse per brief.

“Vitesse grijpt daarom naar het noodmiddel van de turbospoedbehandeling. Dat als hoger beroep na het verlies in het kort geding over het gebruik van Gelredome. Er moet weliswaar ook nog een rechterlijke uitspraak komen in een bodemprocedure over het eeuwige speelrecht in het stadion, maar die volgt pas rond 26 april”, besluit De Gelderlander.

Zie je Vitesse winnen bij RKC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vitesse echt serieus in de problemen?

  • Ja, dit komt niet meer goed uit
  • Nee, loopt wel los uiteindelijk
508+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie