Voorspelling: wie volgt AS Roma op en wint de Conference League: Fiorentina of West Ham United?

Foto: Voorspelling: wie volgt AS Roma op en wint de Conference League: Fiorentina of West Ham United?

De Fortuna Arena in Praag maakt zich op voor de finale van de Europa Conference League. De derde Europese competitie is inmiddels goed ingeburgerd bij de voetbalfans. Wie gaat er met de tweede eindzege ooit vandoor in de Conference League? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Fiorentina – West Ham United.

Fiorentina: teaminfo en vorm

We moeten een heel eind terug in de geschiedenis voor de laatste keer dat Fiorentina in een Europese finale stond. In 1990 was dat een verloren eindstrijd van de UEFA Cup tegen Juventus. Nu is het de beurt aan dit team, onder leiding van coach Vincenzo Italiano. Er is een goede indruk achtergelaten in deze competitie tot nu toe. Het lukte namelijk in veertien wedstrijden voor de Conference League om 36 keer tot scoren te komen. Opvallend genoeg vielen 21 goals in de zeven uitwedstrijden.

Topscorer is Arthur Cabral, die al zeven keer trefzeker was. In de halve finales moesten de Italianen heel diep gaan, want FC Basel bleek een flinke kluif. Thuis werd zelfs verloren, waarna in het uitduel een verlenging nodig was om de Zwitsers uit te schakelen. Fiorentina eindigde dit seizoen in de Serie A op de achtste plek en behaalt alleen Europees voetbal wanneer Juventus uitgesloten wordt door de UEFA. De snellere manier van kwalificeren zou natuurlijk het winnen van deze finale zijn.

Italiano koos in het afgelopen weekend voor het rouleren in zijn opstelling. Een aantal spelers zal nu dus extra fit aan de wedstrijd kunnen beginnen. Zodoende is de kans groot dat Pietro Terracciano, Cristiano Biraghi, Nikola Milenković, Giacomo Bonaventura en Nicolás González terugkeren in de basis. Ook Riccardo Saponara, die inviel in de laatste speelronde en scoorde, zal hopen op een plekje. Reservedoelman Salvatore Sirigu is de enige geblesseerde.

Fiorentina maakt meer dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

West Ham United: teaminfo en vorm

Wij hadden hier natuurlijk liever over AZ geschreven, maar het mocht niet zo zijn. West Ham United was over twee wedstrijden te sterk. Het is nu voor de Londenaren zaak om voor het eerst sinds 1965 een continentale prijs te winnen. In dat jaar werd 1860 München met 2-0 verslagen op Wembley in de finale van de Europacup II. David Moyes is nu de trainer die zijn ploeg naar een nieuwe Europese finale heeft gebracht. Een unieke kans op een grote prijs voor West Ham.

Hoe verder het toernooi vorderde, hoe meer Moyes koos voor zijn grote namen in de opstelling. Het is hem uiteindelijk gelukt met zijn spelers ongeslagen te blijven in de Conference League. Uit bij KRC Genk werd met 1-1 gelijkgespeeld, de andere dertien duels eindigden in een overwinning. Zeven keer hoefden de Engelsen geen tegendoelpunt toe te staan. In de Premier League kwam West Ham niet verder dan een veertiende plek, dus deze finale is niet alleen een unieke kans op Europees voetbal maar kan ook het seizoen redden.

Voor Tomáš Souček en Vladimír Coufal is deze finale een terugkeer naar hun oude stadion, waar ze voor Slavia Praag gespeeld hebben. Voor Declan Rice is de kans groot dat hij zijn laatste wedstrijd voor zijn jeugdliefde gaat spelen. Alphonse Aréola keept al de hele Conference League en zal ook nu Łukasz Fabiański vervangen onder de lat. Door een blessure is Gianluca Scamacca er niet bij. Zonder de concurrentie van de Italiaan zal Michail Antonio in de spits starten.

West Ham United houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Dit is de eerste keer dat Fiorentina en West Ham United in een officiële wedstrijd tegenover elkaar staan.

Wedtip Fiorentina – West Ham United

Fiorentina speelt een stuk aanvallender dan West Ham United, maar dat hoeft niet per se een van beide teams een voordeel ten opzichte van de ander te geven. Wel is de kans groot dat de Londenaren gebruik kunnen maken van hun kwaliteiten bij standaardsituaties, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Tip: wedden op ‘West Ham United wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.70 bij Bet365.

West Ham United wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
22+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
14+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
10+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
32+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
33+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
16+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
67+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
297+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
87+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
43+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
104+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
370+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
37+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
282+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
757+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
305+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
766+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
77+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
129+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie