Voorspelling: voorproefje bekerfinale in de Topper en wat kan Feyenoord na Europese uitschakeling?

Foto: Voorspelling: voorproefje bekerfinale in de Topper en wat kan Feyenoord na Europese uitschakeling?

Voor PSV, Ajax en Feyenoord staat er een belangrijke speelronde in de Eredivisie op het programma. PSV en Ajax nemen het tegen elkaar op in de strijd om de tweede plaats en Feyenoord kan een nieuwe stap richting het kampioenschap zetten. Wie weet de Topper te winnen en wat doet Feyenoord tegen Utrecht? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden PSV – Ajax en Feyenoord – FC Utrecht.

PSV – Ajax

Voor PSV én Ajax is deze wedstrijd op meerdere vlakken erg belangrijk. De Eindhovenaren kunnen in De Topper een klap uitdelen aan Ajax bij een overwinning in de strijd om de tweede plaats. Deze tweede plaats is zeer waardevol aangezien je dan in de play-offs van de Champions League komt en nog kans maakt op het Miljardenbal. Verder spelen deze twee clubs volgende week weer tegen elkaar in de bekerfinale, waardoor deze wedstrijd nog een extra lading heeft gekregen als generale repetitie.

De laatste weken werkt PSV toe naar deze topwedstrijd. Er werd op 24 januari voor het laatst verloren in de Eredivisie en de laatste drie competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen. Het positieve is dat PSV in deze drie wedstrijden elf keer wist te scoren, maar de keerzijde is dat de ploeg ook vier doelpunten moest incasseren. PSV heeft na Ajax de meeste doelpunten gemaakt in de Eredivisie, maar heeft ondertussen de meeste tegendoelpunten gekregen van de gehele top zes.

Voor Ajax hangen aan deze wedstrijd dezelfde belangen als voor PSV. Met het oog op het gevecht om de tweede plaats is dit een zeer belangrijke wedstrijd. Verder is het een interessante opmaat voor de bekerfinale van volgende week. Door een positiever doelsaldo staat Ajax nu nog boven PSV, waardoor een gelijkspel voor de Amsterdammers ook nog te verteren is.

De ploeg van John Heitinga wist de laatste twee Eredivisie-duels te winnen. Fortuna Sittard (4-0) en FC Emmen (3-1) werden verslagen. Ondanks dat Ajax in deze twee wedstrijden slechts één doelpunt tegen kreeg is de achterhoede van Ajax opvallend makkelijk te doorbreken. Elke ploeg krijgt veel kansen in de Eredivisie, maar deze kansen worden niet afgemaakt.

Edson Álvarez is dus geschorst voor de wedstrijd tegen PSV. De Mexicaan speelde de laatste weken als centrale verdediger en is – misschien wel – de belangrijkste defensieve speler van Ajax. Hij kan dus niet meedoen in deze wedstrijd. Het wordt interessant hoe Heitinga dit gat op gaat vangen.

Wedtip PSV – Ajax

PSV is volgens de bookmakers de lichte favoriet voor dit duel. De ploeg is al wat langer in vorm vergeleken met Ajax en scoort gemakkelijk. Beide teams hebben problemen in de achterhoede, waardoor het een doelpuntrijke wedstrijd kan worden. Verder heeft Ajax dit seizoen nog geen topwedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Daarom de tip: wedden op ‘PSV wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.41 bij Circus.

PSV wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – FC Utrecht

Voor Feyenoord zit het Europese avontuur er helaas op. In de thuiswedstrijd tegen AS Roma wisten de Rotterdammers knap met 1-0 te winnen, maar in Rome kon de ploeg dit resultaat niet herhalen. In minuut 80 leek Igor Paixão Feyenoord naar de halve finale te koppen aangezien hij de 1-1 maakte in de wedstrijd. Deze vreugde duurde niet lang, Paulo Dybala wist op een wonderschone manier de 2-1 binnen te schieten in de 89e minuut. Door dit doelpunt wist Roma een verlenging af te dwingen en vanaf dat moment leek het op bij Feyenoord terwijl Roma nog door kon drukken. Uiteindelijk werd er met 4-1 verloren waardoor niet Feyenoord, maar Roma doorging naar de halve finale.

In de Eredivisie is er echter geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord. De ploeg heeft nog vijf wedstrijden te spelen en de voorsprong op Ajax en PSV bedraagt momenteel acht punten. Deze voorsprong is mathematisch nog overbrugbaar, maar in de praktijk lijkt Feyenoord dit niet meer weg te gaan geven. De laatste negen competitiewedstrijden werden namelijk allemaal gewonnen.

FC Utrecht staat als enige ploeg in de Eredivisie echt in het niemandsland. De achterstand op de nummer zes is zes punten en de voorsprong op de nummer acht bedraagt zeven punten. Utrecht lijkt dit seizoen dus op de zevende plaats te gaan eindigen. Hiermee plaatst de club zich nog wel voor de play-offs voor Europees voetbal.

Verder is het eigenlijk een vrij nietszeggend seizoen voor Utrecht. De ploeg is net niet genoeg om mee te doen in de (sub)top van Nederland en te goed voor de clubs achter zich. Goede resultaten, zoals tegen FC Twente en Sparta, wisselen af met nederlagen tegen FC Emmen of puntenverlies tegen Cambuur.

Met de vorm van Utrecht zit het dan wel weer goed. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen. FC Groningen (1-2) en FC Twente (1-0) werden verslagen en de club wil nu ook verrassen tegen Feyenoord.

Onze voorspelling

Feyenoord heeft een zware Europese wedstrijd achter de rug en heeft nog verlenging moeten spelen in Rome. De meeste spelers zullen daardoor zondag niet okselfris aan de start staan. Utrecht lijkt in een goede vorm te zijn en wist afgelopen speelronde te verrassen tegen Twente. Onze voorspelling is daarom ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.75 bij Circus.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie