Voorspelling: kunnen Ajax, PSV en Feyenoord zich plaatsen voor de halve finale van de beker?

Foto: Voorspelling: kunnen Ajax, PSV en Feyenoord zich plaatsen voor de halve finale van de beker?

De kwartfinales van de KNVB Beker staan voor de deur. In de komende dagen zullen Ajax, Feyenoord en PSV strijden voor een plek in de halve finale. Feyenoord heeft met Heerenveen de lastigste loting van de topteams. Ajax en PSV nemen het namelijk op tegen een club uit de Keuken Kampioen Divisie. Weten de topclubs de halve finale te bereiken of kunnen de kleine teams verrassen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Heerenveen – Feyenoord, PSV – ADO Den Haag en De Graafschap – Ajax.

Heerenveen – Feyenoord

Heerenveen ging goed de winterstop in en stond op dat moment achtste in de Eredivisie. Met de huidige tiende plaats lijkt het erop dat Heerenveen maar iets is gezakt. Het gaat er toch wat minder aan toe bij Heerenveen dan dat de ranglijst doet vermoeden. Er werden namelijk slechts twee van de laatste negen Eredivisie-duels gewonnen door de noorderlingen.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd verloor Heerenveen met 1-4 van RKC Waalwijk. De club begon goed en Sydney van Hooijdonk zorgde er nog voor dat Heerenveen met een voorsprong de rust in ging. Daarna ging alles fout voor de Friezen. In de laatste dertig minuten scoorde RKC vier maal waardoor er werd verloren.

Bij koploper Feyenoord gaat het de laatste weken steeds beter. De laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen en de laatste nederlaag dateert ondertussen van 18 september 2022. Na een periode met meerdere keren gelijkspel als uitslag worden er nu weer drie punten gepakt door de Rotterdammers. Daarnaast is er met de terugkeer van Gernot Trauner nog meer goed nieuws voor Feyenoord. De Oostenrijke verdediger was een van de steunpilaren van de achterhoede van de Rotterdammers. Zonder Trauner heeft Lutsharel Geertruida die rol goed overgenomen, maar Trauner lijkt uiteindelijk toch de eerste keus op deze positie.

Daarentegen moet Feyenoord het nog wel even zonder eerste keeper Justin Bijlow doen. Tweede keeper Timon Wellenreuther heeft nog geen geweldige indruk achtergelaten, maar met de Duitser onder de lat heeft de ploeg ook nog niet verloren.

Wedtip Heerenveen – Feyenoord

Feyenoord is natuurlijk de favoriet voor dit duel. Een aantal weken geleden won de ploeg nog met 1-2 van Heerenveen. Terwijl de Friezen nog altijd zoeken naar vorm beginnen de Rotterdammers juist beter in vorm te geraken. Een kwartfinale van de KNVB Beker is anders dan een competitieduel, maar Feyenoord blijft de favoriet. Daarom de tip: wedden op ‘Feyenoord wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.70 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV – ADO Den Haag

Titelverdediger PSV wist vorig seizoen de KNVB Beker te winnen door Ajax in de finale te verslaan. In de Eredivisie is PSV ondertussen afgezakt naar de vierde plek. De Eindhovenaren presteren de laatste weken een beetje wisselvallig, maar er lijkt een stijgende lijn in te zitten. Zo werd er in de laatste wedstrijd met 3-1 van FC Twente gewonnen.

Ruud van Nistelrooij lijkt eindelijk zijn nieuwe aanval te hebben gevonden. Door het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke was Van Nistelooij een aantal weken zoekende, maar met Xavi Simons als nieuwe aanvalsleider lijken de problemen voorlopig voorbij. Het enige nadeel voor PSV is dat dit in een week tijd de derde wedstrijd voor de club is. Door de Europa League zullen de spelers iets minder fris aan de wedstrijd beginnen dan de tegenstander.

Op het moment dat Dick Advocaat werd aangesteld door ADO Den Haag stond de ploeg zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie. Een aantal maanden later heeft ADO zich teruggevochten naar de elfde plaats in de competitie. Daarnaast werd Go Ahead Eagles verslagen in de achtste finale van de beker waardoor de ploeg nu in de kwartfinale aan mag treden. De laatste competitiewedstrijd van ADO eindigde in een doelpuntloos gelijkspel tegen Den Bosch. Advocaat zal natuurlijk willen stunten tegen PSV, maar het zal zeer lastig worden voor ADO om de Eindhovenaren negentig minuten tegen te houden.

Onze voorspelling

PSV is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. ADO wist voor het laatst in 2011 van PSV te winnen in een competitieve wedstrijd. Het zal daardoor een enorm sprookje zijn mocht de club uit Den Haag winnen. Die kans lijkt klein, zeker nu PSV de laatste wedstrijden weer vaker het net weet te vinden. Onze voorspelling is daarom ‘Meer dan 3.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.84 bij Unibet.

Meer dan 3.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De Graafschap – Ajax

Normaal gesproken is De Graafschap een zekerheid in de top zes van de KKD of de onderste regionen van de Eredivisie. Dit seizoen is alles anders in Doetinchem omdat de club slechts dertiende staat in de competitie. Toch lijkt De Graafschap weer iets in vorm te komen. De laatste twee wedstrijden tegen Roda JC (2-0) en FC Eindhoven (0-4) werden beide overtuigend gewonnen. Voor De Graafschap is dit de eerste grote test in de beker. In de vorige rondes moest de club het namelijk opnemen tegen De Treffers, HV & CV Quick en de Rijnsburgse Boys.

Bij Ajax zal iedereen weer met beide benen op de grond staan. Sinds de komst van John Heitinga ging het namelijk goed bij de Amsterdammers en werd er tot voor kort niet verloren. Tegen Union Berlin kreeg de club de deksel op de neus en werd Ajax even op de feiten gewezen. Dit seizoen behoort de ploeg niet bij de top of subtop van Europa. Er zit genoeg potentie in de ploeg om dat volgend seizoen weer te worden, maar nu moeten de spelers zich focussen op de beker en de Eredivisie. In de Eredivisie werd er met moeite van Vitesse (1-2) gewonnen. Ajax gaf aardig wat kansen weg en kwam moeilijk door de verdediging van Vitesse.

Voorspelling De Graafschap – Ajax

De Graafschap won voor het laatst in het seizoen 1975/76 van Ajax. Dat laat zien dat de Amsterdammers natuurlijk de favoriet zijn voor dit duel. De ploegen hebben echter wel regelmatig gelijk tegen elkaar gespeeld. De Graafschap zal hopen op een wonder. Onze voorspelling is daarom ‘Ajax scoort meer dan 2.5 keer’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.70 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:29
2+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
74+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
450+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
66+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
6+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
169+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
113+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
207+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
39+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
336+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
46+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
249+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
131+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
72+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
39+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
482+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
190+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
256+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
94+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie