Voorspelling: kraker in Duitse beker tussen Wolfsburg en Union Berlin

Foto: Voorspelling: kraker in Duitse beker tussen Wolfsburg en Union Berlin

Op de laatste dag van januari spelen Union Berlin en Wolfsburg tegen elkaar in de DFB-Pokal. Union wist nog nooit de Duitse beker te winnen, maar de club stond in 2001 wel in de finale van het toernooi. Wolfsburg won in 2015 voor de eerste keer de beker. Nu treffen de twee ploegen elkaar in de achtste finale. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Union Berlin – Wolfsburg.

Union Berlin: teaminfo en vorm

Union Berlin is een ploeg met een mooi verhaal. In 2001 bereikte het de finale van de Duitse beker, maar een aantal jaar daarna degradeerde de club de tweede Bundesliga. In 2006 kwam Union zelfs uit op het vierde niveau van Duitsland, maar sindsdien zit er elk jaar progressie in de prestaties. Uiteindelijk promoveerde men in 2019 naar de Bundesliga en vorig seizoen werd er voor het eerst in twintig jaar weer Europees voetbal gespeeld door de club.

Dit jaar doet Union daar nog een stapje bovenop. Het staat namelijk tweede in de Bundesliga, achter Bayern München. De laatste drie competitiewedstrijden tegen Hoffenheim (3-1), Werder Bremen (1-2) en tegen rivaal Hertha (0-2) werden allemaal gewonnen.

Al dit succes heeft Union te danken aan een uitstekend beleid en een goede trainer. Urs Fischer kan geen gebruik maken van voetballers die hoog aangeschreven staan bij de doorsnee voetbalvolger. De spelers worden bij Union daarentegen gebruikt op een manier waarbij de kwaliteiten die ze bezitten optimaal naar voren komen. Danilo Doekhi is daar een mooi voorbeeld van. Hij was bij Vitesse een gewaardeerde kracht, maar bij Union Berlin heeft hij zich ontwikkeld tot een uitstekende verdediger die op de radar staat bij de grote clubs in Duitsland.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wolfsburg: teaminfo en vorm

Naast Union Berlin is Wolfsburg een van de andere ploegen in Duitsland die in een uitstekende vorm steekt. De club begon matig aan het seizoen en stond op een gegeven moment zestiende in de competitie. Trainer Niko Kovač wist daarna zijn beste elf te vinden en vanaf dat moment ging het lopen bij Wolfsburg. In de laatste elf wedstrijden verloor Wolfsburg slechts één keer. De ploeg steeg daardoor naar de zevende plaats in de Bundesliga en heeft nu weer zicht op Europees voetbal.

Wolfsburg kwam geweldig uit de winterstop door Freiburg (6-0) en Hertha (0-5) met monsterscores te verslaan in de Bundesliga. In de afgelopen speelronde werd er dan wel weer met 2-1 verloren van Werder Bremen. Dit was de eerste nederlaag sinds september van Wolfsburg.

Een van de redenen dat Wolfsburg weinig verliest is Micky van de Ven. De Nederlandse verdediger is nog altijd pas 21 jaar oud en kwam vorig seizoen over van Volendam. Dit seizoen heeft hij dan echt zijn doorbraak gemaakt bij de ploeg en hij is nu een van de sterkhouders in de achterhoede. Van de Ven is erg groot waardoor hij met zijn postuur al indruk maakt op zijn tegenstander, maar daarnaast is hij ook nog eens verraderlijk snel waardoor Wolfsburg ver op eigen helft kan verdedigen.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Union Berlin – Wolfsburg

Beide ploegen steken in een uitstekende vorm in aanloop naar deze wedstrijd. Wolfsburg verloor de laatste competitiewedstrijd, maar daarvoor werd er huisgehouden door de ploeg. Bij Union heerst er sinds de winterstop een goede sfeer door de overwinningen. Beide ploegen lijken daarom erg aan elkaar gewaagd te zijn. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.35 bij Circus.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie