Voorspelling: de laatste Eredivisie-wedstrijd dit seizoen, wie pakt het Europese ticket?

Foto: Voorspelling: de laatste Eredivisie-wedstrijd dit seizoen, wie pakt het Europese ticket?

Na de 1-1 in Rotterdam wordt het Eredivisie voetbalseizoen door FC Twente en Sparta afgesloten in een spannende wedstrijd. Twee ploegen met een goed seizoen achter de rug gaan in de Grolsch Veste op jacht naar een Europees ticket. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op FC Twente – Sparta Rotterdam.

FC Twente: teaminfo en vorm

Uitgerekend Ramiz Zerrouki was de grote man afgelopen donderdag. De naar Feyenoord vertrekkende middenvelder kopte in de absolute slotminuut de 1-1 binnen. Hij is niet de enige die bij Twente afscheid neemt; ook coach Ron Jans wil afscheid nemen met het winnen van de play-offs. Dat lijkt ook een terechte beloning voor een seizoen waarin Twente de kijkers waar voor hun geld wilde geven.

Door het gelijkspel in de heenwedstrijd heeft FC Twente nu een reeks van acht wedstrijden op een rij die niet verloren gingen. De competitie werd geëindigd met vier overwinningen, waarna sc Heerenveen ook twee keer werd verslagen (1-2 en 4-0). In negen van de laatste veertien officiële duels wist FC Twente minimaal drie doelpunten te maken. Vooral Václav Černý is op schot de laatste tijd met vijf goals in de laatste acht wedstrijden.

Net als in de voorgaande periode kan Jans ook nu niet beschikken over de geblesseerde Max Bruns. Voorin zal Manfred Ugalde waarschijnlijk weer de voorkeur krijgen boven Ricky van Wolfswinkel, terwijl ook Mees Hilgers, Wout Brama en Sem Steijn genoegen moeten lijken te nemen met een plekje op de reservebank. Die laatste mocht de heenwedstrijd invallen voor Michel Vlap, maar de Fries mag ook nu rekenen op een basisplek.

FC Twente scoort meer dan 2,5 keer

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Sparta Rotterdam: teaminfo en vorm

De Intertoto Cup van 1994 zal bij niet veel mensen nog een belletje doen rinkelen, maar het is toch echt de laatste keer dat Sparta Rotterdam mocht deelnemen aan een Europese competitie. Nu zijn de Spartanen negentig (of honderdtwintig) minuten verwijderd van een volgend Europees avontuur. En dat hadden weinig mensen kunnen voorspellen toen Maurice Steijn in allerijl het stokje moest overnemen aan het einde van het vorige seizoen. Het ontlopen van degradatie was al een knappe prestatie.

Maar dit seizoen werden pas echt vriend en vijand verbaasd door de prestaties van Sparta. Zesde worden in de Eredivisie is een enorm knappe prestatie en met een gelijkspel de finalereturn van de play-offs ingaan mag ook zo omschreven worden. De Rotterdammers waren niet de bovenliggende partij en mogen dus gelukkig zijn met het gelijkspel. Van de laatste acht wedstrijden werden er vijf niet gewonnen en van de drie zeges kwamen er twee tegen de degradanten.

Het was afgelopen week de vraag of Mike Eerdhuijzen en Tobias Lauritsen fit genoeg waren, maar beiden konden starten op het eigen Kasteel. Lauritsen zal andermaal met Koki Saito en Vito van Crooij de aanval vormen. Die laatste scoorde in drie van de laatste vier wedstrijden. Doordat Mica Pinto nog geblesseerd is, zal Aaron Meijers weer linksachter in de defensie starten. Adil Auassar moet als aanvoerder waarschijnlijk genoegen nemen met een plekje op de bank.

Vito van Crooij scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg in het voordeel is, met drie zeges en drie gelijke spelen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 10-6 dan ook in Twents voordeel. Dit wordt de vierde ontmoeting dit seizoen. Opvallend genoeg eindigde het tot nu toe drie keer gelijk: tweemaal 1-1 in Rotterdam en in april 3-3 in Enschede.

Wedtip FC Twente – Sparta Rotterdam

Voor beide teams staat er een hoop op het spel, want allebei willen ze hun goede seizoen bekronen met een ticket voor de Conference League van komende jaargang. Over het hele seizoen bekeken is FC Twente de betere partij van deze twee, dus wij voorspellen een Enschedese zege. Tip: wedden op ‘FC Twente wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.46 bij Unibet.

FC Twente wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie