Voorbeschouwing: weten Ajax en PSV te winnen in de Europa League?

Foto: Voorbeschouwing: weten Ajax en PSV te winnen in de Europa League?

Afgelopen week is de eerste ronde van de knock-outfase in de Europa League gespeeld. Ajax heeft door het gelijkspel van afgelopen week nog veel kans om door te gaan. PSV zal daarentegen moeten stunten om in de Europa League te blijven. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden PSV – Sevilla en Union Berlin – Ajax.

PSV – Sevilla

Afgelopen week verloor PSV met 3-0 van Sevilla. De Eindhovenaren kunnen nog altijd door naar de volgende ronde van de Europa League, maar dan moeten ze wel stunten. In de Eredivisie nam PSV het daarna op tegen Utrecht en ook deze wedstrijd wisten ze niet te winnen. De wedstrijd in Utrecht eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. PSV begon erg goed aan het seizoen, maar sinds het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke heeft de club het erg lastig. Het opvallende is dat PSV sinds het vertrek van deze twee belangrijke aanvallers het vooral moeilijk heeft in de achterhoede. De ploeg krijgt van de top zes in de Eredivisie de meeste doelpunten tegen.

In deze wedstrijd zal veel moeten komen van Xavi Simons. Door het vertrek van Gakpo en Madueke heeft hij een nog belangrijkere rol in het elftal gekregen. Hij is het creatieve brein in de voorhoede en Simons moet daarmee de rest bedienen.

Sevilla begon dramatisch aan het huidige seizoen. Op een gegeven moment stond de club zelfs negentiende in La Liga, maar Jorge Sampaoli heeft het een beetje om weten te draaien. Onder zijn leiding is de ploeg weer wedstrijden gaan winnen waardoor Sevilla nu op de twaalfde plaats in de competitie staat. Daarnaast werd PSV afgelopen week dus verslagen en heeft de club nu een comfortabele voorsprong voor in de tweede ontmoeting. In de competitie wist Sevilla deze week niet te winnen. De ploeg nam het op tegen het goed presterende Rayo Vallecano en speelde met 1-1 gelijk.

Wedtip PSV – Sevilla

PSV moet aanvallend aan de wedstrijd beginnen als de club nog door wil in de Europa League. Een gevolg hiervan is dat Sevilla waarschijnlijk wat kansen krijgt via counters. Beide ploegen steken echter niet in een fantastische vorm. PSV zal er vooral voor willen zorgen dat er in eigen huis niet wordt verloren. Tip: wedden op ‘PSV wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.18 bij Toto.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Union Berlin – Ajax

De ploeg van Urs Fischer is dé verrassing van de Bundesliga. Union Berlin staat gedeeld eerste in de competitie met Bayern München en Borussia Dortmund. Doordat Bayern München niet wist te winnen had Union de kans om koploper van de Bundesliga te worden. Maar net op dat moment speelde de club gelijk tegen Schalke 04, waardoor Union alleen maar gelijk kwam met Bayern.

De wedstrijd tegen Ajax eindigde afgelopen week in een doelpuntloos gelijkspel. Voor Union lijkt dit een prima resultaat te zijn, de ploeg kan het nu thuis proberen af te maken. Trainer Fischer kreeg het in de ArenA voor elkaar om Ajax nauwelijks grote kansen te laten creëren. In de thuiswedstrijd zal dit aspect wederom erg belangrijk worden. Hoe langer het duurt voordat Ajax scoort, hoe meer kans Union lijkt te gaan maken. Bij Union worden de kansen groter als de tegenstander aan gaat vallen, dan kan bijvoorbeeld Sheraldo Becker zijn snelheid gebruiken om in de gaten van de verdediging te duiken.

Het moet nog altijd beter bij Ajax, maar de stemming is in een aantal weken wel volledig omgeslagen in Amsterdam. Onder Alfred Schreuder leek het spelplezier op een gegeven moment te zijn verdwenen. John Heitinga heeft het voor elkaar gekregen om dit in de competitiewedstrijden weer naar boven te halen. Ajax verloor nog niet onder de leiding van Heitinga. In de Eredivisie won Ajax van Excelsior (1-4), Cambuur (0-5), RKC (3-1) en Sparta (4-0). Dit zijn uitstekende uitslagen, maar het belangrijkste resultaat moet nog komen.

Wil Ajax bij de top van Europa blijven horen, dan moet er over twee wedstrijden wel van Union Berlin worden gewonnen. Het resultaat van deze wedstrijd is erg belangrijk voor het vervolg van dit seizoen. In de Arena lukte het niet tegen Union, nu moet Ajax in de uitwedstrijd proberen de ploeg uit Berlijn stuk te spelen.

Onze voorspelling

Bij de bookmakers is Union de favoriet voor dit duel, maar toch zal het spel vooral door de Amsterdammers worden gemaakt. Dit is een mooie clash tussen twee speelstijlen. Ajax zal zorgvuldig met de bal om moeten gaan en Union vooral geen kansen geven om te counteren, want daar zijn ze dodelijk mee. De ploegen lijken aan elkaar gewaagd te zijn waardoor een winnaar kiezen lastig is. Daarom is onze voorspelling ‘Beide teams scoren – Nee’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij Unibet.

Beide teams scoren – Nee

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie