Voorbeschouwing: Milanese broederstrijd in halve finales Champions League

Foto: Voorbeschouwing: Milanese broederstrijd in halve finales Champions League

Een stadsderby bij de laatste vier van de Champions League. Er zijn weinig mogelijkheden voor dat unicum. Londen en Madrid zouden dit kunnen leveren en verder is Milaan een optie. De topclubs uit die stad ontmoeten elkaar in de halve finales. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op AC Milan – Internazionale.

AC Milan: teaminfo en vorm

Het Italiaanse voetbal maakt een ware renaissance door dit seizoen. AC Milan is een van de clubs die weer op een oud niveau acteert. De laatste keer dat de Milanezen zich bij de laatste vier van de Champions League mochten melden, was in het seizoen 2006/07. Sterker nog, toen was het in de finale ook te sterk voor Liverpool. Dit jaar werden Tottenham Hotspur en Napoli al uitgeschakeld.

Maar daar moet het niet bij blijven. Ook stadsgenoot Inter moet er nu aan geloven. Het probleem is alleen dat er de laatste tijd niet altijd gewonnen wordt. De laatste negen duels gingen weliswaar niet verloren, maar deze reeks leverde ook maar vier zeges op. In eigen huis is de ploeg van Stefano Pioli nu negen wedstrijden op rij ongeslagen en in deze reeks hield het zevenmaal de nul.

Afgelopen weekend werd met 2-0 van Lazio gewonnen, maar het slechte nieuws kwam in het uitvallen van Rafael Leão, die een spierblessure opliep. Zodoende is het niet duidelijk of hij kan gaan spelen in deze derby. Zo niet, dan zal Alexis Saelemaekers zijn plek overnemen. Tommaso Pobega en Zlatan Ibrahimović zijn sowieso geblesseerd. Brahim Díaz kan mogelijk aan de rechterkant weer terugkeren in de basisopstelling.

AC Milan houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Internazionale: teaminfo en vorm

Voor Internazionale is het vooral terugkijken naar het seizoen 2009/10, toen de finale van de Champions League werd gewonnen. Sindsdien werden de halve finales niet meer gehaald. Het uitschakelen van FC Porto en Benfica was een mooi opwarmertje, maar nu moet Simone Inzaghi met zijn spelers op voor het echte werk, door de stadsgenoot uit te schakelen en een mooi vervolg te geven aan het avontuur van 2010.

Er zal genoeg vertrouwen zijn bij Inter, want de laatste vijf officiële duels werden gewonnen, van Empoli (0-3), Juventus (1-0), Lazio (3-1), Hellas Verona (0-6) en AS Roma (0-2). Met de 0-2-zege op Benfica meegerekend werden de laatste vier uitwedstrijden met minimaal twee goals verschil gewonnen. Doelman André Onana hield in de Champions League al zeven keer de nul in tien wedstrijden.

Tijdens de 0-2-zege op AS Roma begonnen Henrikh Mkhitaryan, Edin Džeko en Lautaro Martínez op de reservebank maar de kans is aanwezig dat de drie nu weer terugkeren in de basis. Džeko heeft wel concurrentie van Romelu Lukaku, die weer opgeleefd lijkt te zijn en wel een met Martínez voorin mag beginnen. Milan Škriniar en Robin Gosens zijn geblesseerd, terwijl Danilo D’Ambrosio weer bij de selectie is aangesloten.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat Inter licht in het voordeel is, met drie zeges, een gelijkspel en twee nederlaag in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 5-10 dan ook in het voordeel die ploeg. Dit wordt de derde ontmoeting dit seizoen. Beide teams wonnen thuis in de competitie: 3-2 voor AC Milan en 1-0 voor Inter. Die laatste club was in de strijd om de Supercoppa met 0-3 te sterk.

Wedtip AC Milan – Internazionale

Een derby tussen twee aartsrivalen is altijd iets om naar uit te kijken, maar zeker wanneer dit in de halve finales van de Champions League is. Beide teams zijn defensief sterk en zullen niet te veel weg willen geven. Zodoende lijkt er een grote kans dat er niet veel goals te zien zijn. Tip: wedden op ‘minder dan 2,5 goals’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.57 bij Bet365.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie