Voorbeschouwing: kan Al-Hilal verrassen tegen Real Madrid op het WK?

Foto: Voorbeschouwing: kan Al-Hilal verrassen tegen Real Madrid op het WK?

De finale van het WK voor clubteams wordt gespeeld in Marokko. Real Madrid wist de Champions League te winnen in het afgelopen seizoen en heeft zich nu geplaatst voor de finale. De Koninklijke is daarnaast ook de recordhouder van dit WK, met vier titels. Tegenstander Al-Hilal won de Aziatische variant van de Champions League en kwam mede daardoor in de finale van het WK voor clubs. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Real Madrid – Al-Hilal.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Voor Real Madrid is dit de vijfde finale sinds 2014 bij het WK voor clubs. Al de vier finales werden gewonnen door De Koninklijke. De laatste titel dateert van 2018 toen de Spanjaarden van 4-1 van Al-Ain wonnen. In de halve finale wist de club met 1-4 te winnen van El Ahly Cairo. De Madrilenen kwamen op 0-2 voorsprong, maar de club uit Caïro kwam nog terug tot 1-2. In de blessuretijd van de tweede helft scoorden Rodrygo en Sergio Arribas nog voor Real, waardoor de wedstrijd in een 1-4 overwinning eindigde.

De laatste weken heeft Real een grotere achterstand op Barcelona opgelopen in La Liga. Dit komt door het gelijkspel tegen Real Sociedad (1-1) en door de plotselinge nederlaag tegen Mallorca (1-0). Vooral de wedstrijd tegen Mallorca zal nog pijn doen bij de fans van de Spanjaarden. Marco Asensio mocht een penalty nemen om langszij te komen, maar de Spaanse international miste waardoor Real met lege handen naar huis keerde. Karim Benzema was vorig seizoen de grote man van Real Madrid, maar tot op het heden is Vinícius Júnior de ster van het seizoen. Doordat de Fransman veel last heeft van pijntjes heeft hij nog niet over een langere periode kunnen schitteren.

Vinícius Júnior scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Al-Hilal: teaminfo en vorm

De Saoedische club uit Riyad wist vorig seizoen de Aziatische versie van de Champions League te winnen. Daardoor wist de club zich te plaatsen voor het WK voor clubteams. Real Madrid hoefde alleen de halve finale te spelen, maar Al-Hilal moest eerst nog de kwartfinale zien te overleven. Wydad uit Casablanca werd verslagen in deze ronde, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Al-Hilal kwam in de 93e minuut langszij en wist uiteindelijk de penaltyserie te winnen. Daarna werd Flamengo op een verrassende manier met 2-3 verslagen in de halve finale. Salem Al-Dawsari, die op het WK scoorde tegen Argentinië, was de man van de wedstrijd met twee treffers.

Al-Hilal zal niet erg bekend zijn onder de meeste voetbalvolgers. De club staat momenteel vierde in de Saoedische voetbalcompetitie, maar maakt nog alle kans op het kampioenschap. Naast Al-Dawsari speelt ook Odion Ighalo bij de club. Ighalo kwam in 2019/20 nog uit voor Manchester United en is na een avontuur in China naar Saoedi-Arabië vertrokken.

Voor de club is het de eerste keer dat het in de finale van het WK voor clubs staat. Daarentegen heeft Al-Hilal de statistieken tegen. De laatste keer dat de Champions League-winnaar niet won was in 2012 toen Corinthians van Chelsea wist te winnen. Daarnaast heeft Al-Hilal een wedstrijd meer gespeeld dan Real Madrid, wat de fitheid van de spelers niet bevordert.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Real Madrid – Al-Hilal

Natuurlijk is Real Madrid de favoriet voor deze wedstrijd. Alle seinen staan op groen om de vijfde wereldtitel mee naar huis te nemen. Al-Hilal heeft namelijk een wedstrijd meer gespeeld deze week én de niet-Europese ploegen hebben het de laatste jaren lastig op dit kampioenschap. Daarom de tip: wedden op ‘Real Madrid wint handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.74 bij Unibet.

Real Madrid wint handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie