‘Vitesse heeft nog twintig dagen om ramp af te wenden’

Foto: ‘Vitesse heeft nog twintig dagen om ramp af te wenden’

Waar Vitesse het sportief gezien behoorlijk op de rit heeft gekregen sinds de aanstelling van hoofdtrainer Phillipp Cocu, pakken zich op een ander gebied juist donkere wolken samen boven het GelreDome. De club dreigt namelijk zijn thuisbasis in Arnhem te gaan verliezen, en misschien zelfs wel de bestaanslicentie.

Enkel de rechter kan nog voorkomen dat Vitesse niet op zoek moet naar een nieuw stadion per volgend seizoen, zo schrijft De Gelderlander vandaag. Onderhandelingen met de eigenaar van het GelreDome hebben namelijk niet het gewenste resultaat opgeleverd, en dus ‘dringt de tijd’, weet het dagblad. “De KNVB moet vóór 1 maart weten of Vitesse over een stadion beschikt voor het seizoen 2023-2024, dat begint op 11 augustus. Het huidige huurcontract loopt af op 30 september. Is er niet op tijd duidelijkheid, dan kan de voetbalbond als uiterste consequentie de voetballicentie van Vitesse intrekken. Daarmee zou het voortbestaan van de club gevaar lopen.”

De klok tikt

Vijf jaar geleden verscheurde Vitesse zélf het huurcontract met het stadion, in de hoop later een nieuwe verbintenis te kunnen tekenen voor een lagere huursom. Dat is echter niet gelukt en dus zit de Eredivisionist nu met de gebakken peren. “De enige toelichting die Vitesse wil geven, is dat de club ‘te allen tijde bereid blijft om in gesprek te gaan over redelijke huurvoorwaarden'”, citeert De Gelderlander. Er wordt gehoopt op korting, maar de eigenaren van de GelreDome willen daar niet aan meewerken.

“Met een oordeel in het kort geding is de zaak nog niet ten einde. Nog afgezien van een mogelijk hoger beroep tegen de uitspraak van de kortgedingrechter, loopt er op de achtergrond nog een andere rechtszaak. Met die zogenoemde bodemprocedure wil Vitesse duidelijkheid over het eeuwige speelrecht voor GelreDome waarover de club zegt te beschikken. Een uitspraak in die zaak is voorlopig niet te verwachten. Bodemprocedures zijn zaken van lange adem. De eerste zitting is bovendien pas gepland ná het verstrijken van de deadline die de KNVB aan Vitesse heeft opgelegd. Daarom grijpt de eredivisionist naar het kort geding. Dat moet lucht geven in afwachting van een oordeel in de zaak over het eeuwig speelrecht”, aldus de krant tot slot.

Gaat dit nog goed komen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
571+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie