Virgil van Dijk met grond gelijkgemaakt in Engeland

Foto: Virgil van Dijk met grond gelijkgemaakt in Engeland

Virgil van Dijk speelde zondag een ongelukkige wedstrijd tegen Arsenal. De Oranje-international zag er bij beide tegendoelpunten van The Gunners niet goed uit. Van Dijk kreeg dan ook snoeiharde kritiek te verwerken en lijkt zijn langste tijd gehad te hebben bij Liverpool.

Dramatische Van Dijk

Roy Keane liet bij Sky Sports geen spaan heel van de Nederlander. “Dramatisch verdedigen”, waarmee de oud-speler van Manchester United doelde op het doelpunt van Gabriel Jesus die geheel vrijstaand kon inkoppen. “Liverpool stond er verdedigend niet. De intensiteit was er niet. Jesus stond in het midden van het zestienmetergebied. Vogelvrij. En Van Dijk stond hem maar aan te staren.”

Volgens Keane ging het allemaal veel te simpel. “Dit is veel te simpel. Ik weet zeker dat Jesus het zelf ook niet kon geloven. Ze verdedigen bij Liverpool als een bierteam. Ze rennen overal maar naartoe. De organisatie is een grote bende.” Ook Gary Neville is totaal niet onder de indruk van de Nederlander. “Hij speelt als een schooljongen. Dat was geen frustratie, dat was pure wanhoop. Van Dijk was daar geklopt door Jesus, totaal geklopt.”

Ook de Liverpool Echo had geen goed woord over voor Van Dijk. “Hij is te langzaam, reageert te langzaam en was veel te nonchalant in het eerste half uur.” De wisseling van de wacht is aanstaande schrijft de krant, die stelt dat Ibrahima Konaté Van Dijk inmiddels is voorbij gestreefd.

Moet Liverpool Van Dijk komende zomer laten gaan?

  • Ja, heeft zijn beste tijd gehad
  • Nee, staat er komend seizoen wel weer
594+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie